Συγκρούσεις στο Μπρίστολ της Αγγλίας

Οκτώ μπάτσοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά από επίθεση σε κατάληψη διαδηλωτών που αντιτίθενται στο άνοιγμα ενός νέου πολυκαταστήματος Tesco.

Πάνω από 160 πάνοπλοι μπάτσοι με ενισχύσεις από άλλες περιοχές και από έφιππους ξεκίνησαν την επιχείρηση μετά τις 9 το βράδυ. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.

Βρέθηκαν βόμβες μολότοφ σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, ενώ οι απ’ τους 4 συνελήφθησαν για διατάραξη δημόσιας τάξης και 1 ως «ύποπτος για τέλεση εγκληματικών ζημιών με κίνδυνο σε ανθρώπινη ζωή».

Οι συγκρούσεις άρχισαν όταν οι μπάτσοι έκλεισαν την οδό Cheltenham, βασικό οδικό άξονα του κέντρου, και οι διαδηλωτές άρχισαν να πετάνε μπουκάλια εναντίον τους.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Πολλοί κάτοικοι αντιτίθενται στο άνοιγμα του πολυκαταστήματος, το οποίο δέχθηκε και επιθέσεις. Η περιοχή των συγκρούσεων βρίσκεται κοντά στην περιοχή St Paul, όπου ξέσπασαν οι σφοδρές συγκρούσεις του Μπρίστολ τη δεκαετία του ’80.

Assistant Chief Constable Rod Hansen said: “When 300 people congregated and a small minority from that group started small fires and throwing bottles, stones and other items at officers, we used well-rehearsed plans, which involved the use of officers from neighbouring forces to control what had become a volatile situation.”

Eight police officers and a number of protesters were injured. None of the injuries are believed to be serious.

Οδοφράγματα στήθηκαν στους δρόμους και πολλοί δρόμοι μπλοκαρίστηκαν.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: