Καμπότζη: κάτοικοι που αντιστέκονται σε εξώσεις συγκρούονται με τους μπάτσους

Παντού στον πλανήτη η ανάπτυξη σκοτώνει. Έτσι και στην Καμπότζη…

Κάτοικοι στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ συγκρούστηκαν την Πέμπτη με τους μπάτσους, καθώς αντιστέκονται στα στεγαστικά σχέδια μιας Κινο-Καμποτζιανής εταιρίας που απειλεί τις κατοικίες τους.

Οι μπάτσοι οπλισμένοι με ασπίδες, ρόπαλα και γκλομπ προσπάθησαν να διαλύσουν περίπου 100 άτομα που διαδήλωναν μπροστά στο δημαρχείο της πόλης ενάντια στα σχέδια των αρχών για έξωση 1500 οικογενειών από περιοχές γύρω από το Boeng Kak Lake.

Χιλιάδες καμποτζιανοί διώχνονται από φάρμες και σπίτια στις πόλεις για να προχωρήσουν σχέδια ανάπτυξης, πολλά απ’ τα οποία προωθούν κινεζικές εταιρίες όπως η Inner Mongolia Erdos Hongjun Investment Corp, που σκοπεύει να χτίσει συγκρότημα πολυτελών κατοικιών δίπλα στο Boeng Kak, σε κοινοπραξία με μια καμποτζιανή εταιρία.

Η εταιρία σχεδιάζει να επενδύσει 3 δισ. δολάρια στο real estate, στην επεξεργασία μετάλλων και την ενέργεια, μία από τις δεκάδες κινεζικές εταιρίες που τροφοδοτούν την οικονομία της φτωχής χώρας στους τομείς της ενέργειας, γεωργίας, στεγαστικών, εξόρυξης και μεταφορών.

Μέχρι τώρα 2.752 οικογένειες συνολικά έχουν εκδιωχτεί από τα σπίτια τους γύρω από το Boeng Kak. Οι εναπομείνουσες οικογένειες έχουν απορρίψει την αποζημίωση των 8.500 δολαρίων για κάθε οικογένεια ή μετεγκατάσταση σε μικρό διαμέρισμα στα προάστια της πόλης.

Εννιά διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας για επίθεση στους μπάτσους με ομπρέλες, τούβλα και ούρα.

Αυτόπτης μάρτυρας διαψεύδει ότι ρίχτηκαν ούρα στους μπάτσους και λέει ότι πετάχτηκε χυμός ζαχαροκάλαμων και παπούτσια.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: