ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΗ, ΟΥΤΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΝΑΡΧΙΑ

Ενάμισι περίπου μήνα μετά από την σεισμική καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη σε σχέση με την υπαρκτή, πλέον, πυρηνική καταστροφή. Το ραδιενεργό υλικό που διασκορπίζουν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες εξακολουθεί να μολύνει τη γη, τη θάλασσα και την ατμόσφαιρα.

Όταν τα όρια που έχουν τεθεί ξεπεράστηκαν σε πολλές περιοχές κατά 100.000 φορές, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος των επιπτώσεων. Οι επιστήμονες, όντας –οι περισσότεροι από αυτούς– υπηρέτες των συμφερόντων των εξουσιαστών, ψελλίζουν διάφορα παραμύθια για να καθησυχάσουν τον κόσμο. Μιλούν για εξασθένηση του πυρηνικού νέφους τη στιγμή που γνωρίζουν πολύ καλά πως για να υπάρξει κάποιου είδους εξασθένηση χρειάζεται να περάσουν εκατοντάδες χρόνια, ενώ οι επιπτώσεις επιβαρύνουν για μεγαλύτερα διαστήματα το περιβάλλον.

Μόνο και μόνο το περιστατικό του Τσέρνομπιλ, που συνέβη πριν από 25 ολόκληρα χρόνια, είναι ενδεικτικό, αφού οι περιπτώσεις καρκίνων (π.χ. του θυροειδούς) στη βόρεια Ελλάδα έχουν αυξηθεί. Εδώ, βεβαίως, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας και τις συνέπειες του «ατυχήματος» στον πυρηνικό σταθμό Κοζλοντούι,στη Βουλγαρία.

Η ζωή στον πλανήτη χειροτερεύει από πολλές πλευρές. Τα περιστατικά διαρροής ραδιενέργειας που έχουν γίνει γνωστά τα τελευταία 25 χρόνια ξεπερνούν τα 800. Δεν χρειάζονται ούτε σεισμοί ούτε τσουνάμι για να εκδηλωθεί ένα «ατύχημα». Και στην ανεπτυγμένη τεχνογνωσιακά Ιαπωνία το γνωρίζουν καλά, αφού μόνο τα τελευταία 22 χρόνια έχουν επίσημα καταγραφεί τα παρακάτω «ατυχήματα»: Τοκάι Μούρα (Σεπτέμβριος 1999), Σίκα (1999), Καζιβαζάκι-Καρίβα (2007).

Αξιοσημείωτα, επίσης, είναι και αυτά που συνέβησαν το ίδιο διάστημα στο Ντέβιντ Μπες, (ΗΠΑ 2002), το Φόρσμαρκ (Σουηδία 2006) και στο Κοζλοντούι (Βουλγαρία 2006).

Συνεπώς, όταν μιλούν για ατυχήματα λένε ψέματα και το ξέρουν πολύ καλά.

Οι οργανωμένοι σε κράτη εξουσιαστές, η κυριαρχία, σκοπεύοντας να αυξήσουν την εξουσία τους, φυτεύουν πυρηνικούς αντιδραστήρες, (τις σύγχρονες βόμβες ολέθρου), που τώρα τους έχουν βαφτίσει «πράσινους», για να τους κάνουν αποδεκτούς από τον κόσμο.

66 χρόνια μετά την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ο πλανήτης έχει δεχτεί στο σώμα του αμέτρητες  –υπόγειες και μη– πυρηνικές δοκιμές, έχει γεμίσει με έναν ανυπολόγιστο όγκο από πυρηνικά απόβλητα και έχει υποστεί μια τεράστια φθορά. Οι κυρίαρχοι παραμένουν ακλόνητοι στην απόφασή τους να μολύνουν και να θανατώνουν τη Γή και τους ανθρώπους.

Η διαρκής μόλυνση του πλανήτη αλλοιώνει τη φύση, τα φυτά, τα ζώα και τους ανθρώπους, κατασκευάζοντας μεταλλαγμένα είδη και αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που αρρωσταίνουν από ανίατες ασθένειες. Κι όσο το κακό συνεχίζεται, τόσο και ο εκφυλισμός παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις που δεν είναι άμεσα αντιληπτές, αφού η πυρηνική ενέργεια κτυπά με «αόρατο» τρόπο.

Η Ιαπωνία, η χώρα που δέχθηκε πολύνεκρες ατομικές βόμβες, σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι το 1945, είναι εκείνη που χρησιμοποιεί 54 πυρηνικά εργοστάσια στην επικράτειά της. Προφανώς, η μνήμη παραχώρησε τη θέση της στη λήθη και η κάλυψη του ενεργοβόρου τεχνολογικού πολιτισμού έγινε αυτοσκοπός. Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία είναι η τρίτη σε μέγεθος χώρα στη παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.

Αν αναλογιστεί κάποιος πως συνολικά 31 χώρες διαθέτουν περισσότερους από 440 πυρηνικούς αντιδραστήρες σε λειτουργία, δεν χρειάζεται να προσπαθήσει ιδιαίτερα για να καταλάβει πως ήδη η καταστροφή ολόκληρης της γης είναι προ των πυλών. Αφού, είναι ξεκάθαρο πως σε περίπτωση «ατυχήματος» των πυρηνικών σταθμών υπάρχει άμεσος αντίκτυπος τόσο σε όλες στις όμορες χώρες, όσο και σε περιοχές που βρίσκονται αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Συνεπώς, οφείλουμε να μην αφήσουμε την εξουσιαστική μανία να μετατρέψει αυτόν τον πλανήτη, που μας δώρισε τη ζωή, σε μια άγονη και κατεστραμμένη σφαιρική μάζα, όπως είναι η Σελήνη

Οφείλουμε να καταστρέψουμε ό,τι ανήκει στην κυριαρχία, όσο ακόμα ο ήλιος ανεβαίνει στον ουρανό, όσο ακόμα στη Γή φυτρώνει χορτάρι, όσο στις θάλασσες υπάρχει ζωή…

επειδή, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Συσπείρωση Αναρχικών

http://www.anarchy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=351%3A2011-04-20-17-47-50&catid=21&Itemid=48&lang=el

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: