Επίθεση αυτοκτονίας στο υπουργείο άμυνας του Αφγανιστάν

Μια ομάδα Αφγανών Φιντάι (έτσι ονομάζονται οι μουτζαχενίν που πάνε για επίθεση αυτοκτονίας), ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, εισέβαλαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο άμυνας στην Καμπούλ, ημέρα κατά την οποία θα ερχόταν ο γάλλος υπουργός άμυνας.

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε όταν ένας αντάρτης πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Οι αναφορές είναι αντικρουόμενες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών αφγανών φαντάρων και ΝΑΤΟικών κατοχικών. Το κράτος του Καρζάι λέει ότι μόνο 3 Ταλιμπάν μουτζαχεντίν επιτέθηκαν στο υπουργείο και ότι σκοτώθηκαν 2 στρατιώτες και τραυματίστηκαν 7 στρατιώτες και κατοχικοί. Η διοίκηση του ΝΑΤΟ παραμένει σιωπηλή μέχρι τώρα.

Το προηγούμενο βράδυ ντόπιοι και ξένοι δημοσιογράφοι πήραν μια πρόσκληση να παρευρεθούν στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) σε μια τελετή φωτογράφισης του αφγανού υπουργού άμυνας και του γάλλου ομόλογού του, ο οποίος θα επισκεπτόταν το Αφγανιστάν.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι στόχος ήταν μόνο ο γάλλος υπουργός άμυνας Gerard Longuet. Δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικά μ’ αυτόν από καθεστωτικές πηγές.

Είναι φανερό ότι ακόμα κρύβονται πολλές από τις πραγματικές απώλειες, παρά τις δηλώσεις ότι ο γάλλος υπουργός είχε φύγει πριν την επίθεση των ανταρτών.

Πριν λίγες μέρες, στην επαρχία Κανταχάρ, ένας αντάρτης μεταμφιεσμένος σε μπάτσο  ανατινάχτηκε μέσα σε κτίριο της αστυνομίας, σκοτώνοντας τον αρχηγό της επαρχιακής διοίκησης Khan Mohammad Mujahid.

Στην επαρχία Λάγκμαν άλλος αντάρτης μεταμφιεσμένος σε στρατιώτη ανατινάχτηκε σε συνάντηση που γινόταν στο αρχηγείο 201 Army Corps Silab. Δεκάδες ΝΑΤΟικοί και αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν και σ’ αυτή την επίθεση.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: