Ο χαφιές Jake Ferguson που έδρασε ενάντια στο ELF

Η επιχείρηση «Backfire» του αμερικανικού κράτους σε βάρος του ELF (Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης) φέρεται ότι σημείωσε επιτυχία όταν ένας απ’ τους χαφιέδες των μπάτσων, ο Jake Ferguson, φορώντας κοριό, «παγίδευσε» τους φίλους του ώστε να μιλήσουν για πράξεις της οργάνωσης.

Το κράτος έχει επανειλημμένα αποκαλέσει τον Ferguson «ήρωα». Ο εισαγγελέας Kirk Engdall είχε δηλώσει ότι ήταν «βασικός» στη μεγαλύτερη διερεύνηση του ριζοσπαστικού περιβαλλοντικού κινήματος στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σε αντάλλαγμα γι’ αυτή τη «δουλειά», ο Ferguson, που είχε αναμιχθεί σε περίπου 18 εμπρησμούς,  δεν έκατσε ούτε μια μέρα στη φυλακή και καταδικάστηκε μόνο σε 5 χρόνια αναστολή.

Αλλά ο Ferguson συνελήφθη στις 6/4/2011 για ναρκωτικά και τώρα είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης.

Η εμπλοκή του Ferguson με τα ναρκωτικά δεν είναι και κανένα καινούριο νέο. Στην ουσία, το κράτος το χρησιμοποίησε αυτό εναντίον του ώστε να τον πιέσει να γίνει πληροφοριοδότης. Το FBI ήξερε καλά την προσωπική του ιστορία, αλλά επέλεξε να την αγνοήσει επειδή ήταν ο μόνος κρίκος που είχαν για να συλλάβουν μέλη του ELF.

Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το που μπορεί να φτάσει το FBI (και οι μπάτσοι γενικότερα), σε τι σκιώδεις συμφωνίες μπορούν να φτάσουν οι πράκτορές του, ώστε να διασφαλίσουν κάποια επιτυχία στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: