2 νεκροί σε πορεία στο Περού

Δύο άτομα σκοτώθηκαν την Πέμπτη, όταν η περουβιανή αστυνομία άνοιξε πυρ για να διαλύσει διαδηλωτές που είχαν καταλάβει ένα σταθμό λεωφορείου στην πόλη Mollendo.

Περίπου στις 5 τα ξημερώματα οι μπάτσοι κινήθηκαν εναντίον των υποστηρικτών του Μετώπου Άμυνας ενάντια σε ένα γιγαντιαίο σχέδιο εξόρυξης στην περιοχή.

Ένας 50χρονος σκοτώθηκε στις συμπλοκές και ένας 31χρονος πέθανε από τραύμα στο κεφάλι. Άλλοι 4 από τους συνολικά 44 τραυματίες νοσηλεύονται σοβαρά.

Ένα άλλο άτομο είχε σκοτωθεί από πυρά τη Δευτέρα.

Οι συγκρούσεις της Πέμπτης ανάμεσα στους μπάτσους και 3000 διαδηλωτές σημάδεψαν τη 16η μέρα της απεργίας στην επαρχία Islay, μόλις 3 μέρες πριν τις προεδρικές και κογκρεσιανές εκλογές.

Η περιφερειακή κυβέρνηση της Arequipa είχε συμφωνήσει αυτή την εβδομάδα να αναστείλει προσωρινά τη δραστηριότητα του εξορυκτικού πρότζεκτ Tia Maria μέχρι να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με το Μέτωπο Άμυνας.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στο σχέδιο της εταιρίας Southern Copper Corporation, αξίας $949 εκατομμυρίων, που όπως λένε θα στερήσει το νερό από τις καλλιέργειές τους.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: