Συλλήψεις στην Ιταλία

Έρευνες και συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες, 6/4, στη Μπολόνια και άλλες 15 πόλεις της Ιταλίας (Ferrara, Modena, Rome, Padova, Trento, Reggio Calabria, Ancona, Torino, Lecce, Napoli, Trieste, Genoa, Teramo, Forlì, Ravenna και Milan). Πάνω από 60 σπίτια ερευνήθηκαν από τους μπάτσους και 6 αγωνιστές συνελήφθησαν αρχικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο: «Την Τετάρτη 6 Απριλίου, από νωρίς το πρωί, έγιναν έρευνες στα σπίτια περίπου 60 εξήντα συντρόφων από τους Digos (πολιτική αστυνομία). Οι 27 απ’ αυτούς ερευνώνται και 5 έχουν συλληφθεί [Martin Trevisan, Robert Ferro, Nicusor Roman, Stefania Carolei, Maria Anna Pistolesi) με τις κατηγορίες της εγκληματικής συνωμοσίας.

Κάποιοι απ’ τους συντρόφους της Μπολόνια που επηρεάζονται άμεσα από την καταστολή είναι ενεργοί στο χώρο αναρχικής αρχειοθέτησης FuoriLuogo που άνοιξε το 2006 στη Μπολόνια.

Το FuoriLuogo έγινε στόχος επιδρομής και καταστροφών από τους μπάτσους και σφραγίστηκε.

Ήδη την τελευταία εβδομάδα είχαν γίνει έρευνες στα σπίτια 8 συντρόφων μεταξύ της Μπολόνια και της Φερράρα, σε απάντηση προς κάποιες δράσεις που είχαν γίνει πρόσφατα, όπως επιθέσεις σε δομές της εξουσίας, όπως η ENI, η ΙΒΜ και η Βόρεια Συμμαχία.

Αμέσως τα ΜΜΕ μίλησαν για τρομοκρατία, θέλοντας να περιορίσουν ένα γενικό και διαχυμένο κλίμα σε ένα συγκεκριμένο χώρο, τον αναρχικό.

Σε καιρό κρίσης και εξεγέρσεων που απλώνονται σε όλη τη Μεσόγειο και τα αφεντικά και οι ισχυροί δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν και δε μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο απ’ το να χτυπήσουν όσους φωνάζουν δυνατά και αυθεντικά αντιτίθενται σε ένα κόσμο πολέμων, εκμετάλλευσης, ιεραρχίας, φυλακών και κέντρων συγκέντρωσης.

Έχουμε επιλέξει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό χωρίς να φοβηθούμε.

Δε θα μας σταματήσουν προσπαθώντας να στρέψουν την επιθυμία μας για ελευθερία σε στερεότυπα καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν τους, βασισμένα σε άκαμπτες ιεραρχίες και οργανώσεις.

Πορεία αλληλεγγύης έχει καλεστεί στις 16/4 στην piazza XX settembre «ενάντια σ’ αυτούς που εκμεταλλεύονται και βομβαρδίζουν, τόσο πέρα απ’ τις ακτές της Μεσογείου όσο και μέσα στις πόλεις μας.

Μαζί μ’ αυτούς που δεν αφήνονται να συντριφτούν, αλλά εξεγείρονται ενάντια σ΄ όσους θα τους είχανε σα δούλους και θα τους εκμεταλλεύονταν».

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: