Αιματηρές διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Τρεις αμερικανοί αξιωματούχοι είναι ανάμεσα στα άτομα που σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε διαδήλωση που έγινε στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλκ.

Η διαδήλωση έγινε με αφορμή το κάψιμο του κορανιού στη Φλόριντα των ΗΠΑ από ιερωμένο. Χιλιάδες κόσμου κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της UNAMA (η αποστολή «βοήθειας» του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν) ζητώντας να τερματιστεί η αμερικανική κατοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές οι συγκεντρωμένοι φώναξαν αντι-αμερικανικά συνθήματα και οι κατοχικοί άρχισαν να πυροβολούν σκοτώνοντας 4 διαδηλωτές. Αμέσως μετά ο κόσμος, εξαγριωμένος, εισέβαλε στα γραφεία της UNAMA με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 κατοχικοί, 3 αμερικανοί (οι επικεφαλής των πολιτικών, στρατιωτικών και ανθρωπιστικών υποθέσεων) και οι υπόλοιποι Νεπαλέζοι.

Στην πόλη Κανταχάρ η πορεία του Σαββάτου που έγινε για τον ίδιο λόγο κατευθύνθηκε προς το αρχηγείο της περιφερειακής διοίκησης της κυβέρνησης-μαριονέτα, όπου οι μπάτσοι άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας 10 διαδηλωτές και τραυματίζοντας 80.

Πορεία φοιτητών έγινε την Κυριακή και στην πόλη Τζαλαλαμπάντ.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: