Πορείες σε Τυνησία-Ιράκ-Ομάν

Πολλά άτομα τραυματίστηκαν το Σάββατο όταν οι μπάτσοι άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών στην πόλη Tozeur, 450 χλμ. νοτιοδυτικά της Τύνιδας.

Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα τοπικά γραφεία της κυβέρνησης διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη ανεργία στη νεολαία.

Όταν ο κυβερνήτης αρνήθηκε να τους συναντήσεις, τότε οργισμένοι οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες και συγκρούστηκαν με τους μπάτσους που πυροβόλησαν στο ψαχνό, τραυματίζοντας σοβαρά ένα άτομο.

———————————————————

Το Σάββατο στο Στο Ιράκ έγιναν μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην παρουσία στρατού από τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες του Κόλπου στο Μπαχρέιν.

Οι διαδηλώσεις στη χώρα ξεκίνησαν στις 14/2.

Οργανώσεις και κόμματα καταγγέλλουν ότι 25 άτομα έχουν σκοτωθεί συνολικά και περίπου 1000 τραυματίστηκαν, ενώ 250 άτομα κρατούνται.

———————————————————

Την Παρασκευή ένα άτομο σκοτώθηκε στο Ομάν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Σοχάρ, όπου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εδώ και 6 εβδομάδες. Μεγάλες δυνάμεις του στρατού είναι ανεπτυγμένες έξω από κυβερνητικά κτίρια, όπως και στην πρωτεύουσα Μουσκάτ.

Ο νεκρός είναι ένας 22χρονος που σκοτώθηκε από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις με τους μπάτσους που έριξαν δακρυγόνα, πλαστικές και κανονικές σφαίρες και νερό με πίεση από κανόνια εναντίον των διαδηλωτών.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: