Μεξικό: Το «οργανωμένο έγκλημα» απειλεί και δολοφονεί.

Οι Marisela Ortiz και Maria Luisa García Andrade (Malu) απομακρύνθηκαν από την πόλη Ciudad Juárez, της πολιτείας Chihuahua του Μεξικού μετά από μια εκστρατεία παρενόχλησης και εκφοβισμού. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Μαρτίου, ένα μεγάλο πανό που είχε κρεμαστεί στο σχολείο όπου διδάσκει η Marisela Ortiz, έγραφε: «Αν θέλεις να συνεχίσεις να βοηθάς τη σκύλα που ονομάζεται Malu, γαμημένη δάσκαλη Marisela Ortiz, θα πάμε να γαμήσουμε την οικογένειά σου ξεκινώντας με τον γιό σου Rowe,  τον οποίο έχουμε στη λίστα».

Η ανάρτηση σε δημόσιους χώρους πανό που περιέχουν απειλές είναι συχνές από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό. Επίσης, στις 16 Φεβρουαρίου, το σπίτι της Maria Luisa García Andrade(Malu)  είχε καταστραφεί σε μια εμπρηστική επίθεση από αγνώστους. Οι Marisela Ortiz και Maria Luisa García Andrade είναι γνωστές υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γυναικών που έχουν υποστεί βιασμούς, απαγωγές και φόνους στο Ciudad Juárez.

Στην ίδια περιοχή, τον Ιανουάριο 2010 δολοφονήθηκε η Josefina Reyes που ήταν ενεργή σε διαδηλώσεις κατά της βίας του οργανωμένου εγκλήματος και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από το στρατό.  Έκτοτε, τέσσερα από τα μέλη της οικογένειάς της έχουν δολοφονηθεί.
Τον Δεκέμβριο του 2010, η ακτιβίστρια Marisela Escobedo Ortiz δολοφονήθηκε σε κεντρική πλατεία της πόλης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη δολοφονία  της κόρης της Rubí.

Στις 10 Ιανουαρίου 2011, βρέθηκε το πτώμα της ακτιβίστριας Susana Chavez στο κέντρο Ciudad Juárez.

Έτσι εκτός της δράσης των καρτέλ των ναρκωτικών που δρα και δολοφονεί κατά χιλιάδες (σε 30.000 υπολογίζονται οι δολοφονίες που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών τα τελευταία τέσσερα χρόνια) υπάρχει και η δράση συμμοριών, που μπορεί και να ταυτίζεται με εκείνη των ναρκεμπόρων αλλά δρα από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικές αφορμές αλλά ίδιο πάντα αποτέλεσμα.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: