Παλάτια χρυσοστόλιστα, χαρέμια με διαμάντια…

Aν κρίνουμε από τα όσα δημοσιεύονται στο τύπο οι αλλαγές που προβλέπονται από το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα θα μετατρέψουν τις φυλακές σε παράδεισο.

Ιδού μερικές από τις καινοτομίες:

α) Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης αδειών. Προβλέπεται, μάλιστα, ο κυρ Μήτσος από τα Γκράβαρα, που εκτίει π.χ. ποινή για χρέη, να δέχεται επισκέψεις υψηλών προσώπων όπως τις διακομματικές της Βουλής, τον Συνήγορο του πολίτη, εκπροσώπους του δικηγορικού και του Ιατρικού Συλλόγου καθώς και να παίρνει άδειες προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις απονομής βραβείων!

β) Θα καθιερωθούν προγράμματα χορήγησης υποκατάστατων ουσιών στους τοξικοεξαρτημένους. Έτσι, αυτό το ευεργετικό μέτρο θα λύσει τις σκοτούρες όσων δεν διαθέτουν χρήματα για να αγοράσουν ουσίες κατά τη διάρκεια της φυλάκισής τους. Γιατί να βασανιστούν κόβοντας τη χρήση –λόγω έλλειψης χρημάτων– και να έχουν κάποια ελπίδα να προχωρήσουν σε απεξάρτηση μετά την αποφυλάκισή τους; Γιατί να αγωνιούν προκειμένου να μπουν σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης; Τώρα θα υπάρχει λύση: Υ-ΠΟ-ΚΑ-ΤΑ-ΣΤΑ-ΤΑ!!!

γ) Θα επιτρέπεται η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και Ιντερνέτ (πάνε στράφι και τα προνόμια ορισμένων μεγαλονονών),

Ακόμα, προβλέπεται η κατασκευή χώρων, όπου οι κρατούμενοι/ες θα μπορούν να συνευρίσκονται με τους φίλους/ες, αρραβωνιαστικούς/ες και τους/τις συζύγους τους. Κάτι, δηλαδή, σαν τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής

Παράδεισος οι φυλακές!

Αρκετά!!! Μπορείτε να ξυπνήσετε! Εδώ το παραμύθι τελειώνει και ο βασιλιάς εξακολουθεί να είναι γυμνός!

Πάντως, αν υπάρχει πιθανότητα να ισχύσει κάποιο από τα μέτρα, αυτό σίγουρα θα είναι η χορήγηση μεθαδόνης σε εξαρτημένους. Έχετε μήπως καμία αμφιβολία γι’ αυτό;

Δημοσιεύτηκε από Η.Α.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: