Δράσεις αλληλεγγύης στους αγωνιστές που κρατούνται από το Χιλιανό κράτος

Στις 16/3 και πριν αρχίσει μια ακρόαση σε δικαστήριο του Σαντιάγκο -που αναβλήθηκε τελικά για τις 24/3, που επιχειρεί να επεκτείνει την προληπτική κράτηση των συντρόφων και την έρευνα πάνω στην υπόθεση «Βόμβες», αναρτήθηκε ένα μεγάλο πανό, διαστάσεων 10Χ3 μ. έξω από τα δικαστήρια, που έγραφε: «Λευτεριά στους φυλακισμένους για την υπόθεση των βομβών που πραγματοποιούν απεργία πείνας».

Είναι οι: Andrea Urzúa, Camilo Pérez, Carlos Riveros, Felipe Guerra, Francisco Solar, Mónica Caballero, Vinicio Aguilera, Omar Hermosilla και Rodolfo Retamales, που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 21/2.

Η ακόλουθη φωτογραφία είναι από το Περού. Το πανό γράφει «Τα φτερά της ελευθερίας δεν μπορούν να κοπούν από τα κάγκελα της κυριαρχίας. Αλληλεγγύη στους αναρχικούς που απήχθησαν από το Χιλιανό κράτος».

Στις 17/3, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ έγινε επίθεση με πέτρες σε μια τράπεζα για αλληλεγγύη στους διωκόμενους στο Σιάτλ, στην Ελλάδα και τη Χιλή.

Στις 15/3, στο Βανκούβερ του Καναδά γράφτηκαν συνθήματα σε γραφείο αναστολών στο Commercial Drive, Coast Salish Territories (Vancouver), όπως: «Λευτεριά στους φυλακισμένους», «Γ**ήστε την αστυνομία» με «Α σε κύκλο», για αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους στη Χιλή.

Στις 14/3, στην πόλη Τακόμα στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ ένα περιπολικό έγινε στόχος επίθεσης με μπογιά και καυστικό υγρό, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους «συντρόφους που κάνουν απεργία πείνας στη Χιλή από τις 21/2».

Στο Βαλπαραΐζο της Χιλής έγινε συναυλία αλληλεγγύης για τους 14 διωκόμενους στις 16/3. Η εκδήλωση, που περιελάμβανε και συζήτηση, διοργανώθηκε στην τοπικό συνδικάτο εργαζομένων της Bahia. Οι μπάτσοι διέλυσαν βίαιη τη συγκέντρωση και κατέσχεσαν υλικό που πωλούνταν για τη συγκέντρωση χρημάτων για οικονομική ενίσχυση, ενώ έφεραν εξοπλισμό για τη βιντεοσκόπηση των 100 περίπου παρευρισκόμενων.

Στο Μπουένος Άιρες, στις 17/3, έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την πρεσβεία της Χιλής, αναρτήθηκε πανό και μοιράστηκαν προκηρύξεις.

Στη Θεσσαλονίκη στις 15/3 έγινε κατάληψη στο προξενείο της Χιλής και απλώθηκε πανό στο δρόμο.

Στις 11/3 τοποθετήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στο προξενείο της Χιλής στη Βαρκελώνη για αλληλεγγύη στους διωκόμενους. Την ευθύνη ανέλαβε η «Αναρχική Ομάδα Fuegosnegros».

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: