Νέα από τον κατεχόμενο Καύκασο

Την ώρα που η Ρωσία προχωράει στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό στρατιωτικό της πρόγραμμα εδώ και πολλές δεκαετίες, αξίας 650 δισ. δολαρίων (1000 ελικόπτερα, 600 αεροσκάφη, 100 πολεμικά πλοία και 8 πυρηνικά υποβρύχια), η στρατιωτική κατοχή και τα εγκλήματα του ρωσικού κράτους στον Καύκασο, με τη συμμετοχή των τοπικών κυβερνήσεων-μαριονέτα συνεχίζονται. Το ίδιο όμως και η παθιασμένη αντίσταση των ανταρτών που πραγματοποιούν συχνά πλήγματα. Έτσι, τις τελευταίες ημέρες έγιναν τα εξής:

ΚΒΚ (Καμπαρντινο-Μπαλκάρια-Καρατσάι) 16/3: Ανακοινώνεται από αξιωματούχο της «Εθνικής Αντι-τρομοκρατικής Επιτροπής» ότι ο 23χρονος Ashlan Emkuzhev σκοτώθηκε από πράκτορες της FSB στην πόλη Ναλτσίκ, ενώ κουβαλούσε όπλα, χειροβομβίδες, ρουκέτες και εκρηκτικά.

Η ποσότητα του οπλισμού που φέρεται να κουβαλούσε ο νεαρός πρέπει να ξεπερνούσε τα 15 κιλά, και εκφράζονται υπόνοιες ότι ο νεαρός απλά δολοφονήθηκε.

————————————————————————————————-

Τσετσενία 16/3: Πράκτορες της FSB απείλησαν οικογένειες μουτζαχεντίν, ανακοινώνοντας ότι έχουν στοιχεία για 70 περίπου άτομα, τη στιγμή που κάθε χρόνο οι αρχές ανακοινώνουν ότι έχουν συλλάβει ή σκοτώσεις εκατοντάδες αντάρτες. Οι μέθοδοι εκφοβισμού των συμμοριών της (πρώην) KGB παραμένουν ίδιες, απειλές για αντίποινα προς τις οικογένειες των ανταρτών, αν δεν παραδώσουν τα όπλα.

———————————————————————————————–

Νταγκεστάν 14/3: Τρία άτομα σκοτώθηκαν όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς στην πρωτεύουσα Shamilkala (πρώην Makhachkala). Οι μπάτσοι ισχυρίστηκαν ότι δέχθηκαν πυροβολισμούς απ’ τους 3 ύποπτους όταν προσπάθησαν να ελέγξουν το όχημα, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές οι επιβάτες του οχήματος ήταν άοπλοι.

Σε άλλο περιστατικό, αντάρτες επιτέθηκαν στο κτίριο του «υπουργείου εσωτερικών» της κυβέρνησης-μαριονέτα στην πόλη Rabbanikala (πρώην Kizilyurt). Τραυματίστηκαν 7 στρατιώτες του υπουργείου εσωτερικών, σύμφωνα με τις επίσημες πηγές. Το γραφείο του εισαγγελέα και πολλά περιπολικά καταστράφηκαν στην επίθεση.

———————————————————————————————-

Νταγκεστάν 11/3: Απόπειρα γίνεται εναντίον του  Alibulat Gasanov, ντόπιου πολιτικού, υποψήφιου με τη «Λαϊκή Συνέλευση», κόμμα-μαριονέτα της Ρωσίας, στο χωριό Madzhalis στην περιφέρεια Kaytag.

Ο πολιτικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ενώ ο αδερφός του που τον συνόδευε πέθανε στο σημείο της επίθεσης.

———————————————————————————————-

Στις 14 και 15 Μάρτη στάλθηκαν εκατοντάδες e-mail που αποδείχθηκαν φάρσα, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν δεκάδες δικαστήρια, πανεπιστήμια και άλλα κρατικά κτίρια στη Μόσχα και άλλες ρωσικές πόλεις αλλά και διάφορες περιοχές του Καυκάσου.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: