Τι βλέπει ο Παπαχελάς από το παράθυρο του;

Ας τον αφήσουμε να μας πει ο ίδιος στην πρώτη παράγραφο του κεντρικού άρθρου της «Καθημερινής»: (10/02/2011)

«Κοιτάζω τώρα έξω από το παράθυρό μου και βλέπω τον πλούτο: μια εκπληκτική παραλία σ’ ένα από τα πιο μαγικά σημεία του κόσμου, η οποία παραμένει, βασικά, αναξιοποίητη. Άλλοτε καταλαμβάνεται από καταυλισμούς τσιγγάνων, συνήθως είναι βρώμικη και εγκαταλελειμμένη».

Ασφαλώς και είναι έγκλημα να συμβαίνουν τέτοια «αίσχη» μπροστά στα μάτια του διαβόητου Παπαχελά. Όμως δεν είναι οι τσιγγάνοι το πρόβλημα του –πάντα πολιτικά ορθού– Αλέξη.

Στην δεύτερη κιόλας παράγραφο έχει ήδη προτείνει τη λύση (φυσικά την πώληση ή εκμίσθωση, ή «αξιοποίηση») και μάλιστα έχει κατορθώσει να χωρέσει και την σχετική επιχειρηματολογία προς τους εθνικά «ανησυχούντες».

Με χαριτωμένη αφέλεια εξηγεί: «λες και αν πουλήσεις τον Άγιο Κοσμά θα τον πάρει κάποιος με ρυμουλκό, θα βάλει ξένη σημαία και θα τον αποσπάσει από την ελληνική κυριαρχία. Ό,τι και να αξιοποιηθεί, ό,τι και να πουληθεί εδώ θα μείνει, θα δώσει δουλειές σε Έλληνες, θα φέρει φόρους και άλλα έσοδα στον ελληνικό κορβανά που είναι άδειος και την πολυπόθητη ανάπτυξη».

Εδώ όμως πρέπει να διακόψουμε για λίγο τις οπτασίες του Παπαχελά για να διευκρινίσουμε κάτι σημαντικό. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να πουληθούν εδώ και τώρα όλα τα υπουργεία, οι στρατιωτικές βάσεις, τα αστυνομικά τμήματα, το μέγαρο Μαξίμου, τα γραφεία των κομμάτων, τα τηλεοπτικά κανάλια ή το Κοινοβούλιο. Στα πλαίσια της αξιοποίησης του «εθνικού πλούτου», θα μπορούσαν (θεωρητικά) να υπενοικιάζονται, σε τρίτες χώρες, οι πολιτικοί, οι κομματάρχες, οι συνδικαλιστές και οι «σοφοί» αυτής της χώρας.

Είναι κρίμα που η αξία των παραπάνω είναι μηδαμινή.

Ο διευθυντής της Καθημερινής ξέρει τι γράφει. Γνωρίζει ότι ο πραγματικός πλούτος δεν είναι τα ντουβάρια και η άσφαλτος αλλά αυτά που η φύση, απλόχερα δίνει στα δημιουργήματά της. Το λέει και ένας ξένος φίλος του που “αγαπάει την Ελλάδα”: «Αυτό που δεν καταλαβαίνετε», είπε στον Παπα-Hellas, «εσείς οι Έλληνες είναι τι πλούτο έχετε στα χέρια σας που μπορείτε να τον αξιοποιήσετε ή και να τον πουλήσετε χωρίς ποτέ να φύγει ως αξία από τη χώρα σας. Το αντίθετο».

Μήπως για αυτόν ακριβώς τον πλούτο μεθοδεύεται ο αφανισμός της ελληνικής κοινωνίας;

Δημοσιεύτηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: