Πέντε προφυλακίσεις

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν αρνούμενοι να απολογηθούν και να αναγνωρίσουν την διαδικασία οι συλληφθέντες στην Ν. Ιωνία Βόλου Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Νικολόπουλος, Γιώργος Πολυδώρου, Χρήστος Τσάκαλος και η Όλγα Οικονομίδου οι οποίοι παραπέμφθηκαν για συμμετοχή στην Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση10.000 ευρώ, αφέθηκε ύστερα από την πολύωρη απολογία του ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε συλληφθεί στο διαμέρισμα του στο Χολαργό.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των διωκτικών αρχών στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στην Ν. Ιωνία Βόλου βρέθηκαν δύο ράβδοι εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, βάρους 600 γραμμαρίων, τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, επτά πιστόλια, ένα περίστροφο 0.38 special, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στολές Αστυνομίας, περούκες, φάρος οχημάτων έκτακτης ανάγκης (Ελληνικής Αστυνομίας), ασύρματοι, χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με προετοιμαζόμενη ληστεία σε τράπεζα στην περιοχή του Βόλου, δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες περιγράφονται ο τρόπος, τα μέσα, οι ακολουθούμενες πρακτικές, καθώς και στόχοι που αφορούν στη διάπραξη ληστειών, επτά πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, δύο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκίνητων, τέσσερις ασύρματες κρυφές μικροκάμερες, ζελατίνες με το υδατογράφημα των Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, μηχάνημα πλαστικοποίησης και χρηματικό ποσό. Όλα τα όπλα όπως ανακοινώθηκε δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια.

Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες ανακοινώσεις σε έρευνα σε διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα που είχε νοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας βρέθηκαν τριάντα πέντε σακβουαγιάζ διαφόρων μεγεθών, αρκετά εκ των οποίων περιείχαν είδη ενδυμασίας και διαρρηκτικά εργαλεία, δύο πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένα πιστόλι replica, πέντε μικροκάμερες, κινητά τηλέφωνα και μηχάνημα πλαστικοποίησης.

Τέλος, σε σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι «από την εργαστηριακή εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν στις 14 Μαρτίου του 2011 σε διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53, στη Νέα Ιωνία Βόλου, εντοπίσθηκαν σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή: Αρχεία κειμένων τα οποία αποτελούν προσχέδια αλλά και τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου. Αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή δεκατεσσάρων (14) δεμάτων – βομβών σε πρεσβείες, οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα διαφόρων χωρών. Υπογράφεται με τις ενδείξεις «ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ 25/11/2010» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.

  • Αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, το οποίο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και αφορά, μεταξύ άλλων, σε ανάληψη της ευθύνης για την αποστολή εμπρηστικού πακέτου στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη. Yπογράφεται με τις ενδείξεις «Παράνομος Τομέας Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα.
  • Αρχεία κειμένου που αποτελούν την τελική μορφή εγγράφου, που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και φέρει τον τίτλο «Διεθνές επαναστατικό μέτωπο ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ο. ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ (ΔΙΚΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011)». Υπογράφεται με τις ενδείξεις «ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» και συνοδεύεται από σχετικό έμβλημα».
Both comments and trackbacks are currently closed.