Κλαυσίγελος

Είναι να κλαίει κανείς από τα γέλια. Μια γιγάντια κρατική επιχείρηση, με επικεφαλής την εισαγγελία Αθηνών και με την συμμετοχή της λαγωνικών της ΕΥΠ, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της αστυνομίας, οργανώθηκε για την σύλληψη του μυστηριώδους «ανώτερου τραπεζικού στελέχους» που έστειλε το γνωστό e-mail που προέβλεπε την στάση πληρωμών την 25η Μαρτίου.

Μετά από πολυήμερες αναζητήσεις με τα πιο σύγχρονα μέσα εντοπίστηκε ο φταίχτης, ένας …φαναρτζής από την Κρήτη που είχε αναδουλειές, όπως οι περισσότεροι επαγγελματίες και είχε αγανακτήσει με την κατάσταση. Όπως είναι γνωστό το μήνυμα αυτό προκάλεσε τον πανικό των μικροκαταθετών, αλλά και την ανόητη κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ο γνωστός Καρχιμάκης κατηγόρησε τον Σαμαρά ότι αυτός έστειλε το e-mail για να πλήξει τον λαοπρόβλητο Γιωργάκη με τις μεγάλες του επιτυχίες.

Αν οι κρατικοί λειτουργοί θελήσουν να ανέβουν στο υψηλότερο βάθρο της γελοιότητας θα συλλάβουν τον φαναρτζή με την κατηγορία της «διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Το ελληνικό κράτος δεν θα «χρεοκοπήσει» στις 25 Μάρτη (αχ αυτές οι ημερομηνίες των συνόδων της Ε.Ε.) γιατί, πολύ απλά, δήλωσε «χρεοκοπία» ήδη από πέρυσι. Αλλιώς γιατί να προσφύγει στο «μηχανισμό στήριξης»;

Είναι τόσο αστείο, οι διώκτες του ηλεκτρονικού εγκλήματος ψάχνουν να βρουν ποιός έγραψε πρώτος ότι το ελληνικό κράτος θα «χρεοκοπήσει». Όταν σύμφωνα με τον Ντομινίκ Στρος Καν του ΔΝΤ, «οι Έλληνες είναι βαθιά βουτηγμένοι στα σκατά», ο εισαγγελέας κυνηγά τον αναιδή που έκλασε.

Το να «χρεοκοπήσει» και δεύτερη φορά σε ένα χρόνο το κράτος είναι σχετικά δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, αρκεί να μας κάνουν να το πιστέψουμε…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.