Η αναταραχή συνεχίζεται σε όλη την Αραβική χερσόνησο και όχι μόνο

Το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αραβική χερσόνησος, και ιδιαίτερα η Σαουδική Αραβία, στα σχέδια των κυρίαρχων, φαίνεται από πολλές μεριές. Η αναταραχή λοιπόν που συνεχίζεται και οι συγκρούσεις που ξεσπούν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Έτσι λοιπόν, τις τελευταίες μέρες:

Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες στην Υεμένη. Σκοτώθηκαν 3 στρατιώτες στη βόρεια επαρχία Αλ Τζαούφ, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που γίνονται με σκοπό την παραίτηση του προέδρου. Οργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν σε κρατικό κτίριο και οι δυνάμεις καταστολής πυροβόλησαν τραυματίζοντας 10 απ’ αυτούς, αλλά δεν τους εμπόδισαν να το καταλάβουν.

Στην κεντρική επαρχία Μααρίμπ, όπου βρίσκονται πολλά κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, τα οποία εκμεταλλεύονται πολυεθνικές εταιρίες, ένα άτομο μαχαίρωσε τον κυβερνήτη Naji Zayedi, και τον τραυμάτισε σοβαρά, την ώρα που προσπαθούσε μαζί με μπάτσους να διαλύσει χιλιάδες διαδηλωτές.

Από το Σάββατο έχουν σκοτωθεί και 7 διαδηλωτές, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 30.

————————————————————————————–

Στο Μπαχρέιν έχουν σταλεί 1000 στρατιώτες της Σαουδικής Αραβίας για να προστατεύσουν τα κυβερνητικά κτίρια, μετά τις πρόσφατες συγκρούσιες. Τη συνδρομή των γειτονικών χωρών (ΗΑΕ, Κουβέιτ, Κατάρ, Ομάν και Σαουδική Αραβία) ζήτησε το κράτος του Μπαχρέιν, φοβούμενο ότι μπορεί να χαθεί τελείως ο έλεγχος.

————————————————————————————

Στη Σαουδική Αραβία συνέβη κάτι που σπάνια συμβαίνει, εργαζόμενοι στην Saudi Telecom Company (STC) έκαναν απεργία την Κυριακή, ζητώντας την καταβολή μπόνους.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: