Ασφυκτικός έλεγχος των μπάτσων στη Σαουδική Αραβία για την «Ημέρα της Οργής»

Εκατοντάδες μπάτσοι αναπτύχθηκαν στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας την Παρασκευή, στην προγραμματισμένη «Ημέρα της Οργής». Μικρές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε κάποιες πόλεις στα ανατολικά, αλλά οι δρόμοι του Ριάντ έμειναν «καθαροί».

Οι διαδηλώσεις απαγορεύονται γενικά στη Σαουδική Αραβία, αλλά ήταν αναμενόμενες μετά το κάλεσμα για μια «Σαουδική επανάσταση στις 11/3». Ο 87χρονος βασιλιάς Abdullah bin Abdul-Aziz δήλωσε ότι οι «διαδηλωτές θα τιμωρηθούν σκληρά αν εξεγερθούν ενάντια στην κυβέρνηση».

Στο Ριάντ, αστυνομικά ελικόπτερα περιπολούσαν στον αέρα και ΜΑΤατζήδες αναπτύχθηκαν στο κέντρο.

Τα πλήθη διαλύθηκαν γρήγορα μετά τις προσευχές της Παρασκευής, αφού οι κληρικοί απέτρεψαν τον κόσμο απ’ το να κατέβει να διαδηλώσει.

Στα ανατολικά, περίπου 500 άτομα έκαναν ειρηνική διαδήλωση στις πόλεις Al Hofuf και Awamiya. Και στην Αl Ahsa, μαρτυρίες μιλάνε για εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα του Sheikh Tawfiq al-Amer, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Αλλά δεν αναφέρθηκαν διαδηλώσεις στην πόλη Al Qateef, όπου οι μπάτσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν 3 άτομα το απόγευμα της Πέμπτης. Εκατοντάδες άτομα, πολλοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διαδήλωσαν ζητώντας, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση φυλακισμένων, και δέχθηκαν άγρια επίθεση από τους μπάτσους που πυροβολούσαν αδιακρίτως στο πλήθος.

Νέα καλέσματα έχουν γίνει τώρα για τις 20 Μαρτίου.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: