Δολοφονικές επιθέσεων των κρατικών δυνάμεων στην Υεμένη

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Σανάα της Υεμένης έριξαν σφαίρες και δακρυγόνα χθες σε διαδηλωτές που κατασκηνώνουν στην πλατεία Πανεπιστημίου, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας πολλά άλλα.

Η Υεμένη είναι στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον της Al Qaeda και δυνάμεις της είναι εμπλεκόμενες εδώ και καιρό σε μάχες με μια σιϊτική σέχτα και τζιχαντιστές της Al Qaeda.

Ένας άλλος διαδηλωτής σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή καθώς κατευθυνόταν στην πλατεία.

Οι νέες δολοφονίες ήρθαν μια μέρα μετά τον τραυματισμό 14 διαδηλωτών σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Σφαίρες, δακρυγόνα και ύποπτα αέρια που προκαλούν σπασμούς και απώλεια συνείδησης είναι τα όπλα που χρησιμοποιεί το κράτος.

Ο πρόεδρος Ali Abdullah Saleh την Πέμπτη «προσέφερε» τη μεταβίβαση της εξουσίας στο κοινοβούλιο, σαν αντάλλαγμα για την παύση των βίαιων διαδηλώσεων, κίνηση που χαιρέτισαν θετικά οι ομοϊδεάτες βασανιστές και τρομοκράτες του από τις ΗΠΑ.

«Αυτό δεν είναι δακρυγόνο. Αυτό είναι δηλητηριώδες αέριο που ακινητοποιεί το νευρικό και αναπνευστικό σύστημα. Όσοι χτυπηθούν απ’ αυτό λιποθυμάνε», δηλώνει ο ιρακινός γιατρός Hussein al-Joshaai, ειδικός νευρολόγος που βρέθηκε στις διαδηλώσεις.

Ο υπουργός εσωτερικών αρνήθηκε (τι περίεργο!) τις κατηγορίες σαν «αβάσιμη συκοφαντία».

Αξιωματικός των μπάτσων κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι πυροβόλησαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που προσπάθησαν να εμποδίσουν τις συμπλοκές διαδηλωτών-κατοίκων κοντά στην πλατεία. Δήλωσε ότι τραυματίστηκαν συνολικά 161 μπάτσοι.

Αυτό που ξέχασε να πει βέβαια ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είναι ότι εμπόδισαν την πρόσβαση ασθενοφόρων για να παραλάβουν τους τραυματίες διαδηλωτές.

Στη νοτιοανατολική πόλη Μουκάλα, οι μπάτσοι δολοφόνησαν ένα 12χρονο αγόρι στην προσπάθειά τους να διαλύσουν φοιτητική διαδήλωση.

Πυροβολισμοί έπεσαν και στην πόλη Ταέζ, νότια της Σανάα, τραυματίζοντας 2 διαδηλωτές.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: