Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Μπουρκίνα Φάσο

Ο εθνικός φοιτητικός σύλλογος κάλεσε για μεγάλη πορεία την Παρασκευή, μετά από ημέρες ταραχών στη χώρα, που ξεκίνησαν με το θάνατο ενός νεαρού σε αστυνομικό τμήμα.

Το κράτος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα έκλεινε τα σχολεία μέχρι νεοτέρας, καθώς εξαγριωμένοι κάτοικοι της πόλης Ouahigouya πυρπόλησαν τα κεντρικά των μπάτσων, το δημαρχείο, το τελωνείο και τα κεντρικά του κυβερνώντος κόμματος.

Εξαγριωμένοι φοιτητές σε άλλες πόλεις έβαλαν φωτιά σε κρατικά κτίρια την Τετάρτη. Μεταξύ άλλων ζητάνε και την παραίτηση των υπουργών υγείας, ασφάλειας και δικαιοσύνης μετά το θάνατο του Justin Zongo στις 20/2. Ήδη έχουν παραιτηθεί ένας αρχηγός της αστυνομίας και ένας τοπικός κυβερνήτης. Η χώρα διοικείται από τον Blaise Compaore, που ήρθε στην εξουσία μετά από ένα αιματηρό πραξικόπημα το 1987.

Την Παρασκευή έγιναν μεγάλες πορείες σε πολλές πόλεις και οι μπάτσοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Στήθηκαν οδοφράγματα και έγιναν οδομαχίες με τους μπάτσους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλά άτομα.

Ήδη έχουν πεθάνει 6 άτομα σε συγκρούσεις σε διάφορες πόλεις.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: