Αναταραχή στο Κουβέιτ, 3 νεκροί στην Υεμένη, συγκρούσεις στη Μπουρκίνα Φάσο και αλλού

Ενώ η αναταραχή συνεχίζεται στη Μέση Ανατολή, με 3 νεκρούς σε συγκρούσεις στην Υεμένη, σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στο Κουβέιτ. Χθες, Τρίτη, είχαν προγραμματιστεί διαδηλώσεις υπέρ των μεταρρυθμίσεων, και οι μπάτσοι απέκλεισαν την κεντρική πλατεία Σαφάτ στην πρωτεύουσα.

Ήταν το πρώτο κάλεσμα για διαδηλώσεις στο Κουβέιτ, όπου το πετρέλαιο ρέει άφθονο και θεωρείται από τις πιο «σταθερές» χώρες στην περιοχή.

Στο Ομάν, 150 άτομα διαδήλωσαν μπροστά από την κρατική τηλεόραση.

Στην Υεμένη, 2000 κρατούμενοι εξεγέρθηκαν και κράτησαν ομήρους τους φύλακες. Πυρπολήθηκαν τα γραφεία της διοίκησης, ενώ 3 άτομα σκοτώθηκαν.

Σε πορεία στην πρωτεύουσα ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες μπάτσων.

Στη Μπουρκίνα Φάσο, φοιτητές στο Γιάκο διαδήλωσαν έξω από αστυνομικά τμήματα διαμαρτυρόμενοι για την κράτηση συμφοιτητών τους που συνελήφθησαν σε συγκρούσεις τον προηγούμενο μήνα. Η οργή ξεχείλισε, κι έτσι 2 αστυνομικά τμήματα πυρπολήθηκαν και απελευθερώθηκαν πολλοί κρατούμενοι.

Στο Ιράν επίσης προγραμματίστηκαν διαδηλώσεις και εν όψει της «Ημέρας της Γυναίκας».

Στο Σουδάν γυναικείες οργανώσεις διαδήλωσαν για την «Ημέρα της Γυναίκας» και δέχθηκαν την επίθεση των μπάτσων. Η διαμαρτυρία έγινε, μεταξύ άλλων, και για τη σύλληψη και βιασμό αγωνίστριας γυναικείων οργανώσεων τον προηγούμενο μήνα.

Στο Μαρόκο διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις το Σαββατοκύριακο και η αστυνομία διέλυσε τις πορείες και συνέλαβε πολλά άτομα.

Η Μέρα της «Βαστίλλης» στην Αίγυπτο

Στην Αίγυπτο η οργή των διαδηλωτών στρέφεται ενάντια στο βάρβαρο καταπιεστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από 500.000 άτομα, που είχε στήσει ο Μουμπάρακ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Έτσι, τουλάχιστον 11 κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας δέχθηκαν επίθεση από διαδηλωτές την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αλεξάνδρεια, το Κάιρο και άλλες πόλεις. Σε πολλές περιπτώσεις πάρθηκαν έγγραφα και ντοκουμέντα για να μην προλάβουν να τα καταστρέψουν οι μπάτσοι και τα τσιράκια του καθεστώτος.

Δύομισι χιλιάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά των μισητών υπηρεσιών ασφαλείας στη συνοικία Nasr City στο βόρειο Κάιρο, αφαίρεσαν έγγραφα και έψαχναν για κρατούμενους. Ο στρατός μάταια παρακολουθούσε, καθώς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τους σταματήσει.

Στην Αλεξάνδρεια ο στρατός άνοιξε πυρ για να σταματήσει τους οργισμένους διαδηλωτές απ’ το να εισβάλλουν στα κτίρια των μυστικών υπηρεσιών την Παρασκευή. Κάποιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πυρά, ενώ 20 μπάτσοι δέχθηκαν την … περιποίησή τους και αποχώρησαν τραυματισμένοι.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: