ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Συνεχώς πληθαίνουν οι παντός είδους στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στις ανατολική Μεσόγειο, αφού τα γεγονότα που εξελίσσονται στην Λιβύη και γενικότερα στην Β. Αφρική, μοιάζουν για τους γνωστούς καρχαρίες σαν το αίμα στο νερό… Και βέβαια η βάση της Σούδας στην Κρήτη παραμένει ένα ζωτικό εφαλτήριο των επίδοξων εισβολέων.

Το ελικοπτεροφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Kearsarge κατέπλευσε στις 8:30 το πρωί, συνοδεία ρυμουλκών, στην προβλήτα Κ14 της ναυτικής βάσης Μαραθίου με πλήρωμα 77 αξιωματικούς και 1.100 ναύτες και με την δυνατότητα μεταφοράς αεροσκαφών καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερων και αμφίβιων σκαφών, εξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe, καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx αλλά και γενικότερα όπλα και πυρομαχικά.

Όσο για την αποστολή του, αυτή δεν είναι άλλη από την επιβίβαση, επέκταση, προσγείωση και η υποστήριξη μιας θαλάσσιας δύναμης προσγείωσης σε οποιοδήποτε σημείο επιλεχθεί, ενώ επίσης μπορεί να παρέχει υπηρεσίες ελέγχου αεροσκαφών για αποστολές, ενώ μεταξύ άλλων διαθέτει πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να «επιχειρεί» έχοντας πλήρη εικόνα του πεδίου δράσης.

Την ίδια στιγμή πολεμικά αεροσκάφη του καθεστώτος βομβάρδισαν με σφοδρότητα τις πόλεις Μπρέγια και Ζαουίγια εναντίον θέσεων των αντικαθεστωτικών. Οι βομβαρδισμοί αναμένεται να συνεχιστούν, όπως και οι προσπάθειες επανακατάληψής τους –από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν το καθεστώς του Καντάφι– εξέλιξη που όπως φαίνεται «τρέχουν» να προλάβουν οι ΗΠΑ με μια επέμβαση που είναι πολύ πιθανόν να ρίξει ακόμα περισσότερο λάδι σε μια περιοχή που παραμένει μπαρουταποθήκη…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: