Κυκλοφορεί η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φύλλο 103

Από την Πέμπτη 3 Μαρτίου, κυκλοφορεί το φύλλο 103 της μηνιαίας πανελλαδικής αναρχικής εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ακολουθεί το προλογικό κείμενο, αυτής της έκδοσης, από τον Κύκλο Σύνταξης:

Κλιμακωτές και συνεχόμενες είναι οι κινητοποιήσεις, οι πορείες, οι συγκρούσεις και τα εξεγερτικά γεγονότα στην Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Β. Αφρικής. Όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση τα γεγονότα δεν είναι μονοσήμαντα. Το είδος και η μορφή των κινητοποιήσεων δεν έχουν τον χαρακτήρα που προσπαθούν να προσδώσουν οι πλευρές που επιδιώκουν να αποκτήσουν οφέλη από την προπαγάνδα υπέρ ή κατά της μιας ή της άλλης πλευράς.

Επειδή, αυτό που συνήθως υπάρχει πίσω από κάθε τέτοιο γεγονός είναι πολυσύνθετο.

Είναι οι φτωχοί και καταπιεσμένοι, αυτός ο ευκολόπιστος και κατατρεγμένος κόσμος που πιστεύει πως θα ελευθερωθεί αλλά που βρίσκεται πολύ σύντομα δεμένος με πιο ισχυρές αλυσίδες, σε πολλές περιπτώσεις λιγότερο φανερές από τις προηγούμενες.

Είναι οι ευνοημένοι από το καθεστώς που ήδη υπάρχει, αλλά έχοντας κυριευθεί από την εξουσιαστική απληστία σπεύδουν να προδώσουν, να συκοφαντήσουν, να δολοφονήσουν, να υπηρετήσουν συμφέροντα πιο ισχυρών, δουλοπρεπείς μέσα στους ομοίους τους.

Είναι οι τυχοδιώκτες, οι λαοπλάνοι, οι κερδοσκόποι, οι εκβιαστές, οι συμμορίτες, τα απόβλητα που διατρέχουν τους υπόνομους του κράτους, ένας παχύρευστος και δυσώδης εσμός που ξεπηδά μετατρέποντας το δίκιο σε άδικο, αρπάζοντας το πάθος των ανθρώπων για ελευθερία και μετατρέποντάς το σε κέρδος, εξουσιαστική βία και ερήμωση ψυχών και σωμάτων, αφήνοντας λίγα ψίχουλα και αρπάζοντας τα καρβέλια ενός φούρνου, που παραμένει στα χέρια αδίστακτων εξουσιαστών.

Είναι οι συνειδητά εγωπαθείς και εκ των πραγμάτων εχθροί των καταπιεσμένων, που θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν το ξέσπασμα των εξεγέρσεων. Αυτοί που θα αποδείξουν πως το δις και τρις εξαμαρτείν μπορεί να μην είναι γνώρισμα του σοφού, είναι σίγουρα όμως έργα του πονηρού, του κακόβουλου, του κακόπιστου –και όχι μόνον.

Είναι οι εγκάθετοι της κυριαρχίας, που προσπαθούν να εκτρέψουν τα εξεγερτικά γεγονότα προς όφελος των πατρώνων τους.

Είναι, τέλος, οι ίδιοι οι κυρίαρχοι του πλανήτη, που όταν δουν πως τα σχέδια και τα συμφέροντά τους βρίσκονται σε κίνδυνο, επιστρατεύουν τη βία των όπλων τους, ξεδιάντροποι, απάνθρωποι και ξεγυμνωμένοι από τα όποια επιχρίσματα.

Παρ’ όλα αυτά, θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους κατατρεγμένους, επειδή με όλους τους υπόλοιπους δεν μας ενώνει το όνειρο της ελευθερίας και της επαναδημιουργίας του κλεμμένου και λεηλατημένου επίγειου παράδεισου.

Θα είμαστε μαζί τους επειδή αυτοί οι ευκολόπιστοι μπορούν να παραμείνουν ανιδιοτελείς και να διορθώνουν τα λάθη τους.

Παραμένουμε δίπλα τους, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, γιατί ξέρουμε πως μπορούν να μάθουν και να ξεπεράσουν όλες τις αδυναμίες –αντικειμενικές και υποκειμενικές– που υπάρχουν. Επειδή πιστεύουμε πως στο τέλος θα ξεπεράσουν τα εμπόδια και θα ελευθερωθούν, συμβάλλοντας στη συνολικότερη απελευθέρωση του πλανήτη. Ακόμα κι αν χρειαστεί ο κόσμος να κάνει αρκετούς ακόμα κύκλους…

Μάρτιος 2011

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: