ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ Ή ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΝΕΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ;

Σε χθεσινό δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, υπάρχει ρεπορτάζ όπου προαναγγέλλει την πρόθεση της κυβέρνησης για νέες περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το άρθρο, το επονομαζόμενο δώρο ή αλλιώς ο 13ος και ο 14ος μισθός, ανάμεσα σε άλλα μέτρα, θα καταργηθεί στα πλαίσια της συμφωνίας (μνημόνιο) της κυβέρνησης με την τρόικα. Η διάταξη αυτή, αποτελεί την προμετωπίδα του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο των εργαζόμενων στον κρατικό τομέα, όπου βάση αυτής ο 13ος και 14ος μισθός –ότι απέμεινε, δηλαδή– θεωρείται επίδομα που δεν συνδέεται με την παραγωγική διαδικασία γι’ αυτό και πρέπει να καταργηθεί.

Η προγενέστερη λεηλασία των εξουσιαστών, στις μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων στον λεγόμενο δημόσιο τομέα, είχε αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό της κυριαρχίας στη γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολύσει στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, με στόχο την περαιτέρω εξαθλίωση των ανθρώπων και την διεύρυνση των όρων δουλείας.

Η επίθεση σ’ αυτό το τομέα αποτελεί μέρος του σχεδιασμού σύμφωνα με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ κατασκευάζει αντιπαραθέσεις κοινωνικών κατηγοριών και ομάδων ενάντια στους δημόσιους υπάλληλους, και, εννοείται, όχι μόνο προς αυτούς. Στην ουσία ήταν η αρχή για το δρόμο προς την ανασυγκροτημένη βαρβαρότητα.

Η κυβερνητικοί διαχειριστές της εγχώριας και ευρύτερης κυριαρχίας, δεν είχαν προβεί, αμέσως, σε κάποια δήλωση σε σχέση μ’ αυτή την είδηση, δηλαδή διάψευση ή επιβεβαίωση.

Η ελεγχόμενη διαρροή πληροφοριών, από τους κρατιστές, στις διάφορες φυλλάδες αποτελεί πάγια τακτική, που στόχο έχει τη σφυγμομέτρηση πιθανών αντιδράσεων και την περαιτέρω διαχείριση τους.

Όπως και να ’χει, κοντός ψαλμός αλληλούια.

Δημοσιεύτηκε από Σ.Φ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: