Για το τρομοκρατικό κτύπημα κατά του Πάγκαλου

Τεράστιο πλήγμα για την χώρα το –άνευ λόγου κι αιτίας– τρομοκρατικού χαρακτήρα, χτύπημα που εδέχθη ο ήρωας του ελληνικού λαού, το πιο αγαπητό παιδί του, ο κ. Πάγκαλος στο Παρίσι (στην εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Γαβρά), όπου είχε μεταβεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του – ως αντιπρόεδρος της φιλολαϊκής κυβέρνησης του πασοκ- ενισχύοντας και αυτός από το μετερίζι του την «τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης για τη σωτηρία της χώρας από την καταστροφή της χρεοκοπίας».

Ο κ. Πάγκαλος έχει λατρευτεί όσο κανείς, για τις αλησμόνητες πολιτικές πρωτοβουλίες του(;) όπως: «πετάξτε τον Οτσαλάν έξω με τις κλωτσιές», από την πρεσβεία στην Κένυα (τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών επί Σημίτη) και στην επί μνημονίου εποχή με τις λαοφιλείς ατάκες του: «μαζί τα φάγαμε», «κοπρίτες», κ.λπ. Αυτά και άλλα πολλά τον έχουν καταστήσει λατρευτό στις καρδιές όλου του κόσμου.

Οι μυστικές υπηρεσίες σκέφτονται το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας, η κυβέρνηση έχει σαστίσει από το γεγονός, η ελληνική κοινωνία έχει παγώσει στο άκουσμα της είδησης και σύσσωμη θέλει να τον σφιχταγκαλιάσει για να του συμπαρασταθεί, ενώ κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το αποτρόπαιο τούτο γεγονός.

Με χαρά και δάκρυα συγκίνησης ακούσαμε, την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του αντιπροέδρου για το γεγονός. Κατ’ αρχήν, μας ενημερώνει πως «σκάει» από υγεία (καθησυχάζοντας την αγωνιούσα κοινωνία), και περνάει στην αντεπίθεση λέγοντας γι’ αυτούς τους αήθεις αναρχικούς και φοιτητές πως η εν λόγο επίθεση, «δείχνει επίσης και την αντίληψή τους για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές των κάθε είδους απολυταρχικών καθεστώτων, όταν οι δημιουργοί χαρακτηρίζονταν «εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους» και βασίλευε η λογοκρισία και οι διώξεις».

Αυτές τις εποχές του παππού σου εννοείς; Μήπως κάτι ξέρει ο Γαβράς που πήγε στο Παρίσι; Συνεχίζοντας, ο αντιπρόεδρος, λέγει πως «η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό».

Βασικά, κ. Πάγκαλε έχετε πέσει θύμα παραπληροφόρησης απ’ τον ίδιο σας τον εαυτό. Διότι οι αδίστακτοι αυτοί τρομοκράτες  σας επιτέθηκαν (σε ένδειξη της λατρείας, που απολαμβάνετε, όπως προαναφέραμε), ζητώντας την άμεση εκκένωση του κτιρίου από την παρουσία σας – όπως εξ άλλου και έγινε – και για κανένα άλλο λόγο. Άλλωστε η αποχώρηση και του κ.Γαβρά δείχνει πως είσαστε «ίδιο μπόι-ίδιο πόδι».

Όσο για την μη αποδοχή (από τους δυσανασχετούντες) τής κατακτημένης με αίμα δημοκρατίας, από την δικτατορία, για την σοσιαλιστική διακυβέρνηση και τα σχετικά, τι να πούμε; Ο κόσμος είναι, πράγματι, περήφανος κι ευτυχισμένος μαζί σας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όπου κι αν βρεθείτε, εσείς και οι συνάδελφοί σας, γίνεστε αντικείμενο λατρείας και επιδοκιμασιών…

Δημοσιεύτηκε από Σ.Φ.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: