Η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Οι προσυγκεντρώσεις στην Καμάρα (διαφόρων εργατικών σωματείων) και στο εργατικό κέντρο ήταν προγραμματισμένες για τις 9.00 και 10.30 αντίστοιχα. Η συμμετοχή δεν ξεπέρασε συνολικά αυτή της πορείας της 15ης Δεκέμβρη.

Από την αρχή μοιράζονται προκηρύξεις, πετιούνται τρικάκια και γράφονται συνθήματα και στένσιλ σε λεωφορεία (που έχουν ακινητοποιηθεί από τους οδηγούς τους) και τοίχους. Κατά τις 11.30-12.00, ο συγκεντρωμένος κόσμος στην Καμάρα φτάνει μέσω Εγνατίας  στο εργατικό κέντρο, όπου ενώνεται με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Η πορεία ξεκινάει από εκεί και κατευθύνεται προς την Ιασωνίδου. Εκεί σπάζεται ένα σούπερ-μάρκετ και ένα ΑΤΜ και η πορεία κατεβαίνει την Εθν. Αμύνης. Εκεί, ενώ έχουν ήδη γίνει απόπειρες να ανοιχτούν τα στόρια από κάποιες τράπεζες, γίνεται επίθεση στα GOODY’S, όπου και σπάζονται όλες οι τζαμαρίες.

Εκεί, κάποιοι αριστεροί συνδικαλιστές αρχίζουν να δυσφορούν και επιτίθενται λεκτικά στους διαδηλωτές που χτυπάνε την εν λόγω αλυσίδα. Κάποιοι μάλιστα συνδικαλιστές απειλούν προκλητικά με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές ανάμεσα στις 2 μεριές, οι οποίες οδήγησαν στην προσωρινή διάσπαση της πορείας και την είσοδο των ΜΑΤ από την οδό Μανουσογιαννάκη που άρχισαν να κυνηγάνε διαδηλωτές και να ρίχνουν κρότου-λάμψης.

Οι επιθέσεις σε τράπεζες και πολυτελή καταστήματα συνεχίζονται, ενώ έχει αρχίσει να φαίνεται η στενή παρουσία διμοιρών δίπλα στα μπλοκ, ενώ ΔΕΛΤΑδες γυρνάνε στο κέντρο. Η πορεία από Τσιμισκή-Βενιζέλου ανεβαίνει στο πρώην υπουργείο Μακ.-Θράκης.

Ένα μπλοκ διαδηλωτών σταματάει στο εργ. κέντρο πάνω στην Αγ. Δημητρίου, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν και κατεβαίνουν από την οδό Πλάτωνος. Εκεί ξεσπά πετροπόλεμος με τους μπάτσους που φυλάνε το α.τ. Άνω Πόλης και εκτοξεύονται κάποιες κροτίδες προς το φυλάκιο και τις διμοιρίες. Σε 2-3 σημεία της Πλάτωνος μπαίνουν κάδοι στο δρόμο για να εμποδίσουν τους μπάτσους να πλησιάσουν.

Ο πετροπόλεμος με μπάτσους κι ασφαλίτες συνεχίζεται  γύρω από την Αριστοτέλους ενώ πέφτουν και κάποια δακρυγόνα. Εκεί γίνεται και μια προσαγωγή.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: