ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ

Ύστερα λοιπόν από την συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Στέρεων Αποβλήτων στην Αττική αποφασίστηκε η συνέχιση των εργασιών στην Κερατέα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο «φιλόξενο» γραφείο τού «όλοι μαζί τα φάγαμε» αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος μάλιστα απαίτησε την «βελτίωση της επικοινωνιακής πολιτικής για το θέμα» και συμμετείχαν οι υπουργοί Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, και Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, οι υφυπουργοί Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο ειδικός γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, και η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα.

Παραμένουν, λοιπόν, οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή και ας ισχυρίζεται δήθεν ότι ανησυχεί ο Παπουτσής σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ Βήμα FM: «Φυσικά ανησυχώ για την κατάσταση στην Κερατέα. Και ανησυχώ διότι είναι μία κατάσταση, η οποία είναι απαράδεκτη από όλες τις απόψεις. Πρώτα απ’ όλα, επί δύο μήνες, υπάρχει μία ένταση χωρίς καμία απολύτως άλλου είδους εξέλιξη. Υπάρχει μια δικαστική εμπλοκή για ένα τμήμα του χώρου στο οποίο πρόκειται να γίνουν τα έργα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν συνεχείς επιθέσεις κάθε βράδυ προς στις αστυνομικές δυνάμεις με μολότοφ και διάφορους άλλους τρόπους, ακόμα και με σφαίρες, υπήρχε και πυροβολισμός πριν από ένα μήνα.

Κάποιοι εκμεταλλεύονται τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, δίκαιο ή άδικο αυτή τη στιγμή εγώ δεν το εξετάζω. Θεωρώ όμως ότι είναι ένας αγώνας, τον οποίο ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να κάνει, αλλά μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο.

Είναι προφανές ότι ορισμένες φορές και οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είναι συνέχεια εκεί, επί δύο μήνες, παρεκτρέπονται. Τα επεισόδια είναι συνεχή, είναι διαρκή και γι’ αυτό το λόγο ανησυχώ.

Η πολιτεία βεβαίως έχει δίκιο, οι νόμοι του κράτους είναι νόμοι του κράτους. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και η υποχρέωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι όσο καθυστερούν να ολοκληρωθούν τα έργα, τόσο υπάρχει ο κίνδυνος των μεγάλων προστίμων προς τη χώρα μας. Υπάρχει επίσης ένα θέμα για ολόκληρη την Αττική, και η πολιτεία δια της Βουλής, δια των κυβερνήσεών της, δηλαδή δια των νόμιμων εκπροσώπων του λαού, έχει αποφασίσει ότι πρέπει να γίνουν τα έργα υγειονομικής ταφής.

Όμως οι κάτοικοι έχουν τις δικές τους ενστάσεις.

Ο νόμος δεν επιτρέπει στην αστυνομία να επεμβαίνει όταν υπάρχει πλήθος, όπου είναι κάτοικοι, απλοί πολίτες οι οποίοι απλώς διαμαρτύρονται, αναμεμειγμένοι με στοιχεία τα οποία εκδηλώνουν τις βίαιες πράξεις, τις μαζικές επιθέσεις. Η αστυνομία πρέπει να προφυλάσσει τους κατοίκους. Γιατί το κύριο μέλημα της Αστυνομίας δεν είναι να παίζει κλεφτοπόλεμο με όσους επιλέγουν την βία. Το κύριο μέλημα είναι να προστατεύει τους κατοίκους, να προστατεύει την έννομη τάξη, να προστατεύει τη νομιμότητα στην περιοχή».

Ποιοι εκμεταλλεύονται βέβαια τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων δεν μας το είπε ο κυρ-Παπουτσής, ούτε μας εξήγησε γιατί ούτε μια φορά δεν υπήρξε εκ μέρους των κατοίκων κάποια καταγγελία ενάντια σ’ αυτά τα «ύποπτα στοιχεία» που προβοκάρουν.

Γελοιοποιείται ο Παπουτσής, μ’ αυτά που λέει, και μάλιστα κατάφωρα.

Κατ’ άλλα αργά το βράδυ της Κυριακής νέα επεισόδια και επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σημειώθηκαν κοντά στο μπλόκο της ΒΙΟΠΑ, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών σε ευθεία βολή, όπως συνηθίζουν με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο κατοίκων που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο.

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: