Να πολιορκήσουμε τους ναούς κάθε εξουσίας μέχρι να σωριαστούν σε ερείπια – ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ένα καλομελετημένο σχέδιο έχει αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή εδώ και δεκαπέντε μήνες. Από τότε δηλαδή που την διαχείριση των εξουσιαστικών υποθέσεων ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε όλα όσα είναι γνωστά και έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των ανθρώπων.

Εκείνο που είναι πέρα για πέρα αληθινό, είναι πως η σκυτάλη δόθηκε σαν αποτέλεσμα της συναίνεσης των πολιτικών για να φέρει σε πέρας το σχέδιο η «λαοπρόβλητη» κυβέρνηση.

Όσοι απ’ αυτούς κατήγγειλαν, δήθεν, την συμπαιγνία στην ουσία αποσκοπούσαν, όπως πάντοτε, σε ψηφοθηρικά οφέλη και την ενδυνάμωση της θέσης τους μέσα στο σύστημα κυριαρχίας κι εκμετάλλευσης. Το σχέδιο, λοιπόν, αποσκοπούσε στην εμφάνιση δήθεν ανυπέρβλητων χρεών ενώ στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερα χρέη είχαν άλλες χώρες της Ευρώπης, για να μην μιλήσουμε για τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία ενώ η απόκρυψη και παραποίηση των στατιστικών οικονομικών στοιχείων είναι κάτι που συνηθίζεται από τα κράτη (βλέπε π.χ. Ιταλία).

Επί πλέον, όπως ειπώθηκε, θα έπρεπε να βρίσκονται τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις για να μπορέσει να διευκολυνθεί η διαδικασία. Μια διαδικασία που περιλαμβάνει το προχώρημα ενοποίησης της κυριαρχίας και μέσα από τον «μηχανισμό στήριξης», που με πρόσχημα την υποτιθέμενη κρίση να ισχυροποιηθούν οι εξουσιαστικοί και εκμεταλλευτικοί μηχανισμοί. Μια ισχυροποίηση που περνά μέσα από τη χειροτέρευση των συνθηκών δουλείας.

Η κρίση είναι προσχηματική. Μέσα από αυτήν εφαρμόζουν μέτρα που θα έκαναν κάποτε και τον πιο αδαή σκλάβο να ξεσηκωθεί. Τώρα μέσα από τη διαίρεση των ανθρώπων σε διάφορες κατηγορίες και στρέφοντας την μία ενάντια στην άλλη προσπαθούν να επιβάλλουν τις θελήσεις τους. Εγκαθιστούν συνθήκες εξαθλίωσης για τις επόμενες δεκαετίες. Καλλιεργούν τον τρόμο και την ανασφάλεια για να διαχωρίσουν τους ανθρώπους. Καταστρέφουν το μέλλον των ανθρώπων βυθίζοντας τα πάντα. Ξεπουλούν τη γη μαζί με τους σκλάβους. Ετοιμάζουν τουριστικά θέρετρα για να μεγαλώσουν την εξάρτηση των ανθρώπων ενώ την ίδια στιγμή οι απασχολούμενοι στην πρωτογενή παραγωγή (Γεωργία) μετά βίας πλησιάζουν το 8%. Οι εισαγωγές ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης δεν είναι παρά το άλλο πρόσωπο της σκλαβιάς, που την απλώνουν με τον καταμερισμό παραγωγής και εργασίας ανάμεσα στα διάφορα φέουδα της παγκοσμιοποιημένης κυριαρχίας που στήνουν εδώ και δύο δεκαετίες.

Έναν χώρο πλούσιο και ικανό να παράγει τα πάντα, τον ελλαδικό χώρο, τον μετατρέπουν σε μια άγονη περιοχή για να περνούν τον καιρό τους οι ματσό όπου γης και οι σφουγγοκωλάριοι τους.
Ανθρώπους περήφανους, που με την ανυποταξία και τις εξεγέρσεις τους συμβάλλουν στο να γίνουν πραγματικότητα τα οράματα και οι ελπίδες των ανθρώπων της Ευρώπης –και ακόμη πιο πέρα– για ουσιαστική ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, δημιουργικότητα και αδελφοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους προσπαθούν να τους μετατρέψουν σε ζήτουλες που θα περιμένουν τα φράγκα των τουριστών και το έλεος των κάθε είδους αφεντάδων και εξουσιαστών.

Αυτό που γίνεται αυτή την περίοδο στον Ελλαδικό χώρο αποτελεί το μεγάλο πείραμα υποταγής στις νέες συνθήκες δουλείας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι το εφαλτήριο για να προχωρήσει το σχέδιο όχι μόνο στον ελλαδικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ας μην αφήσουμε τους εαυτούς μας να δεχτούν και να τους επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Μπορούμε να τα σταματήσουμε όλα μια και καλή.

Οι σκλάβοι δε χρωστούν σε κανέναν και τίποτα γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα, αφού όλα αποδεικνύεται πως ανήκουν σ’ αυτούς, που όποτε αποφασίσουν τα παίρνουν με τη βία των νόμων, των θεσμών και των μνημονίων. Υπάρχει μήπως αντίρρηση;

Στο διάστημα που μας πέρασε χάθηκαν δυο καλές ευκαιρίες, στις 5 Μάη και στις 15 Δεκέμβρη. Αυτή τη φορά μπορούμε να μην αφήσουμε να περάσει αυτή η ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Να αγνοήσουμε τις αριστερές σειρήνες της υποταγής που διαδίδουν φήμες για να ανακόψουν το πάθος και την οργή των ανθρώπων. Να μην δώσουμε τόπο στις ανούσιες πορείες που καλούν τα συνδικάτα και οι σφυροδρεπανοφόροι καθοδηγητές για να εκτονώσουν ανέξοδα την αγανάχτηση. Τίποτε δεν έγινε μέχρι τώρα με τις πορείες που προηγήθηκαν. Οι εξουσιαστές προχωρούν αδίστακτα. Αυτή η πορεία είναι μια καλή ευκαιρία για ένα άλλο ξεκίνημα. Αλλά κι αν αυτή τη φορά η διάθεση των ανθρώπων δεν πάρει σάρκα και οστά ας μην απογοητευόμαστε. Πάντα θα υπάρχει η επόμενη και θα μπορεί να γίνει καλύτερα.

Ας γίνει αυτή ή οι επόμενες ο ζωντανός εφιάλτης των εξουσιαστών.

Αυτό το: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, που ξεπηδά από τα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων ας γίνει πραγματικότητα. Να αποφύγουμε βεβιασμένες πρακτικές που θα υποκαταστήσουν και θα ανακόψουν τη συγκρουσιακή διάθεση των ανθρώπων.

Να αφήσουμε να ξεδιπλωθεί η οργή. Έτσι, που η πορεία της οδού Σταδίου μπορεί να μετατραπεί σε κορμό ενός τεράστιου δέντρου που τα κλαριά του θα γεμίσουν όλους τους γύρω δρόμους: την Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας, την Ερμού, την Μητροπόλεως, την Αμαλίας και όλους τους παράδρομους. Ένα δέντρο που η κορφή του θα κατακλύσει την Βουλή και θα την καταλάβει, όσες μέρες κι αν χρειαστούν γι’ αυτό.

Με τέτοιους τρόπους μπορούμε να τελειώσουμε με αυτούς που καταστρέφουν τα πάντα και με όσους θα έρθουν να τους αντικαταστήσουν στο ρόλο τους, προσποιούμενοι τούς σωτήρες. Ας μην αφήσουμε τους δρόμους στα χέρια των ραβδούχων της κάθε εξουσίας. Να τους αψηφήσουμε και αν επιτεθούν να τους εξαφανίσουμε.

Να πολιορκήσουμε το ναό της εξουσίας μέχρι να σωριαστεί σε ερείπια.

Να τελειώνουμε με τους εξουσιαστές, τους κρατιστές και τα πολιτικά τσιράκια τους: αριστερούς, δεξιούς ή ακροδεξιούς, σοσιαλιστές ή κομμουνιστές. Να πετάξουμε στα σκουπίδια της ιστορίας τους εχθρούς του ανθρώπινου γένους. Μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο ευημερίας, ελευθερίας, ισότητας, δικαιοσύνης, αδελφοσύνης. Έναν κόσμο χωρίς εξουσιαστές. Έναν κόσμο όπου ο ορίζοντας δεν θα κρύβεται από όγκους τσιμέντου κι όπου η γη θα συνεχίζει να προσφέρει τους καρπούς της απαλλαγμένη από τα δεσμά της ασφάλτου και τα απόβλητα του πολιτισμού.

Αρκεί να το θελήσουμε.

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011
Συσπείρωση Αναρχικών
anarchy.gr
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: