Εκατοντάδες νεκροί στη Λιβύη – Βομβαρδίζει διαδηλωτές ο Καντάφι!!!

Χθες πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μέρος της Τρίπολης, ελικόπτερα άνοιγαν πυρ κατά των διαδηλωτών και ελεύθεροι σκοπευτές δολοφονούσαν επίσης διαδηλωτές εν μέσω φημολογιών ότι ο Μουαμάρ Καντάφι έχει εγκαταλείψει την χώρα και έχει βρει καταφύγιο στην Βενεζουέλα.

Τελικά. σήμερα. εμφανίστηκε και διέψευσε τις φήμες δηλώνοντας: «Είμαι στην Τρίπολη δεν είμαι στη Βενεζουέλα. Μην πιστεύετε τα κανάλια που ανήκουν στα αδέσποτα σκυλιά. Ήθελα να πω κάτι στους νέους στην Πράσινη Πλατεία και να μείνω μέχρι αργά μαζί τους, αλλά άρχισε να βρέχει».

Εν τω μεταξύ η Βεγγάζη η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης βρίσκεται στα χέρια αντικαθεστωτικών διαδηλωτών μετά από σφοδρές μάχες των τελευταίων ημερών. Οι πιλότοι δύο αεροσκαφών ζήτησαν άσυλο στη Μάλτα, αρνούμενοι να υπακούσουν σε διαταγές που πήραν να βομβαρδίσουν διαδηλωτές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως λευκοί μισθοφόροι πυροβολούν αδιακρίτως κατά διαδηλωτών και μη, ενώ ορισμένοι πρέσβεις ήδη έχουν παραιτηθεί ζητώντας από τον στρατό να πάρει το μέρος των διαδηλωτών και να τους βοηθήσουν να ανατρέψει το καθεστώς του Καντάφι. Επίσης, την παραίτησή του δήλωσε ο υπουργός δικαιοσύνης καταγγέλλοντας την «υπερβολική χρήση βίας κατά των διαδηλωτών».

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: