Aς πάει και το παλιάμπελο!

Η περίφημη συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της Ε.Ε και της ΕΚΤ σχετικά με την εκποίηση «κρατικής περιουσίας» αλλά και τα όσα κωμικοτραγικά ακολούθησαν, είναι ενδεικτικά μιας κατάστασης που υποβόσκει εδώ και καιρό.

Τα πράγματα είναι ομολογουμένως απλά.

Οι κυβερνώντες δεν μπορούν πια να κυβερνήσουν όπως πριν και οι «κυβερνώμενοι» δυσανασχετούν στο να κυβερνηθούν (κατά μεγάλο ποσοστό αρνούνται να πληρώσουν άλλο την διακυβέρνηση τους και έπεται συνέχεια…). Είναι φανερό ότι το κράτος με την δομή και τη μορφή που έχει, είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορεί να λειτουργήσει για πολύ ακόμα.

Βασικές κρατικές λειτουργίες, όπως η ιατρική περίθαλψη και οι αστικές συγκοινωνίες έχουν πάψει από καιρό να λειτουργούν, θυμίζοντας αλλοτινές καταστάσεις πολέμου και παρατεταμένης πολιορκίας.

Πόλεμος είπαμε; Αν είναι έτσι τότε οι νικητές μοιράζουν ήδη τα λάφυρα της λεηλασίας και αναλαμβάνουν απ’ ευθείας να κυβερνήσουν, παρακάμπτοντας και τα τελευταία «προσχήματα». Με νουθεσίες προς τον κόσμο κατ’ αρχάς και αν χρειαστεί, και με το άγριο.

Η Πασοκαρία δεν είχε τα άντερα να ανακοινώσει ότι θα πουληθούν μνημεία, βουνά, παραλίες και νησιά για να αποπληρωθεί, τάχα, ένα μικρό μέρος του χρέους. Ας το φορτωθεί –κι αυτό– η «Τρόικα».

Ο Αντωνάκης Σαμαράς, ο σπασίκλας μαθητής με τη χωρίστρα που κάθεται πάντα στο πρώτο θρανίο πετάγεται κουνώντας θριαμβικά το δάχτυλο, ΚΥΡΙΑ-ΚΥΡΙΑ-ΚΥΡΙΑ-ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΡΩΤΟΣ!!! Καλά, λίγο υπομονή, στο διάλειμμα θα φάει ομαδική σφαλιάρα.

Η πολυπληθέστερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών με εκατοντάδες υπουργούς, υφυπουργούς, γραμματείς και συμβούλους χρειάζεται πάση θυσία ένα λόγο ύπαρξης. Θυμίζουν ανθρωπάκο που θέλει πολύ να ρίξει ένα χαστούκι, για να δείξει πόσο άντρας είναι, αλλά φοβάται υπερβολικά μήπως τον καρπαζώσουν πάλι. Θέλουν να παρουσιάσουν ένα κατιτίς, μια μισοτελειωμένη λεβέντικη σαχλαμάρα, ένα φάλτσο θούριο έστω τόσο σιγανό που μόλις να ακούγεται. Πρέπει να δείξουν ότι υπάρχουν, πως ζουν και βασιλεύουν. Να βγουν στα άγρια μεσάνυχτα –που κοιμούνται όλοι– να κάνουν βιαστικά και χαμηλόφωνα το κομμάτι τους για να πέσουν νωρίς για ύπνο, γιατί το πρωί θα πρέπει να πουν στην «Τρόικα» τί έχουν έτοιμο για πούλημα σήμερα, τι θα ετοιμάσουν για αύριο και μεθαύριο.

Η γνωστή τρομοκρατική αλλά και χωρίς ουσία φράση εξακολουθεί (ακόμα) να καθηλώνει και να βάζει «διλλήματα»: «Για να μην μειωθούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις», ας πάει και το παλιάμπελο!

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: