Δύο νεκροί σε συγκρούσεις στο Μπαχρέιν – ένας στο Ιράν

Δύο Σιΐτες διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τους μπάτσους του Μπαχρέιν τη Δευτέρα και την  Τρίτη.

Ένα ισλαμικό κόμμα της αντιπολίτευσης αποχώρησε από τη βουλή, με αφορμή την όξυνση της αστυνομικής βίας.

Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση του Μπαχρέιν είχε προσφέρει μερικές χιλιάδες δολάρια σε κάθε «πολίτη» για να μην συμμετέχει σε κινητοποιήσεις, που μετά την Τυνησία άρχισαν να προετοιμάζονται σε πολλές αραβικές χώρες.

Ο Fadel Salman Matrouk πυροβολήθηκε μπροστά από ένα νοσοκομείο την Τρίτη, ενώ ένα άλλο άτομο πέθανε από τα τραύματά του τη Δευτέρα. Ο Msheymah Ali χτυπήθηκε από τους μπάτσους κατά τη διάρκεια πορείας στο χωριό Ντίβα ανατολικά της πρωτεύουσας Μανάμα. Ο Matrouk συμμετείχε σε πορεία που έγινε μετά την κηδεία του πρώτου διαδηλωτή.

Αυτή τη στιγμή διώκονται 25 άτομα για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση» από το κράτος του Μπαχρέιν, που διοικείται από τη σουνιτική οικογένεια Al-Khalifa του βασιλιά Hamad.

—————————————————————————————————————————————

Στο μεταξύ, στο Ιράν, σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής σε συγκρούσεις που ξέσπασαν τη Δευτέρα. Η πορεία στην Τεχεράνη είχε καλεστεί σε συμπαράσταση προς τις κινητοποιήσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο. Οι μπάτσοι είχαν αποκλείσει την πλατεία Αζάντι, προς την οποία προσπάθησαν να πορευτούν οι διαδηλωτές.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: