ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο «ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΤΕΡΑΣ…

Προς στιγμήν είναι αλήθεια ότι τρομάξαμε στο άκουσμα της είδησης: «Οργισμένος» και «έκπληκτος» ο Γιωργάκης Παπανδρέου, επιτέλους, πρόταξε τα στήθη στους κατακτητές της τρόικας…

Η συγκίνηση μεγάλωσε, όταν διαβάσαμε τις πρώτες αράδες της επικής αυτής μεταμεσονυκτίας ανακοίνωσης, (συντάχθηκε κυριολεκτικά με τις πυτζάμες…) ενός πραγματικού κόλαφου για τους εισβολείς: «Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας».

Και όμως το ισχυρίστηκε!!! Δεν τους ζήτησε να επέμβουν στα εσωτερικά της χώρας…

Τι είχε συμβεί; Οι εκπρόσωποι της τρόικας σε συνέντευξη τους απαίτησαν εν τω άμα και το θάμα να προχωρήσει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ που αφορά λιμάνια, τράπεζες, ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ), καζίνο, τηλεπικοινωνίες, φιλέτα γης όπως το Ελληνικό, παραλίες, κοκ., ειδ’ άλλως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη ούτε καν αυτή η «φιλεύσπλαχνη» επιμήκυνση του χρέους.

Ένα σύννεφο μας σκέπασε και μέσα είδαμε τον Πασοκικό χάρτη του ελλαδικού χώρου να καλύπτει τους τοίχους της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων. Και πάνω στο χάρτη να απλώνεται διαγώνια η γνωστή άσπρη λωρίδα με τα κόκκινα γράμματα. Που, όμως, έγραφε ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Ήταν τότε που ο Μητσοτάκης σκόπευε, για παρόμοιους λόγους με τους τωρινούς, να πουλήσει ένα νησί.

Ανοιγοκλείσαμε τα μάτια και είδαμε τον Πάγκαλο να κάνει τεμενάδες στον σεΐχη του Κατάρ να ξανασκεφτεί το ζήτημα και να επενδύσει στον Αστακό, τάζοντάς του την συμμετοχή των Βαρδινογιάννηδων και των Λάτσηδων.

Επικοινωνήσαμε με το «όραμα» του Παμπούκη, που θέλει να μετατρέψει «το Ελληνικό, το καλύτερο οικόπεδο στην Ευρώπη» σε Canary Wharf, μια λωρίδα πρασίνου (για μην ξεχνιόμαστε) και από τις δύο πλευρές μια μικρή πόλη στην οποία θα εδρεύουν τα κυβερνητικά κτίρια, τα πανεπιστημιακά τμήματα ερευνών και το χρηματοοικονομικό κέντρο.

Κατόπιν, μέσα από ένα πυκνό σύννεφο είδαμε τον Σαμαρά να προφητεύει αυτήν την επέμβαση στα «εσωτερικά» της χώρας ύψους 50 δις και να τα βαφτίζει «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

Και ύστερα, μέσα από ονειρικούς καπνούς και αντάρα, αστραπές και βροντές, κανονιοβολισμούς και ποδοβολητό ο Γιωργάκης ο τροπαιοφόρος λόγχιζε το τροϊκανό τέρας με τα τρία κεφάλια.

Γρήγορα, όμως, το όνειρο σκόρπισε, όπως οι ψευδαισθήσεις, τα ψέματα, οι απάτες και οι κοροϊδίες, που χρησιμοποιούν οι εντολοδόχοι των κυρίαρχων για να ξεγελούν τους σκλάβους και να τους πείθουν πως είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση και πως καλπάζοντας πάνω σε άνιππα άρματα θα ευτυχήσουν μελλοντικά. Και μετά να τους μέμφονται επειδή δεν μπορούν να φτάσουν στις εύφορες κοιλάδες που τους υπόσχονται.

Έτσι ήταν πάντα. Το ίδιο γίνεται και τώρα. Οι εξουσιαστές θέλουν τους σύγχρονους σκλάβους να ζουν και να πεθαίνουν με υποσχέσεις που ποτέ δεν θα γίνουν πραγματικότητα. Κι έτσι, να μην μπορέσουν να ζήσουν την πραγματικότητα που είναι ικανοί να δημιουργήσουν παραμερίζοντας και βάζοντας στη θέση που τους αρμόζει όλους αυτούς τους καταστροφείς των ανθρώπινων υπάρξεων. Όλους αυτούς τους αδίστακτους, που σκοπεύουν να αντικαταστήσουν με ακόμα πιο βαριές (παρ’ ότι αόρατες) αλυσίδες όλα αυτά τα χρήσιμα για την ανθρωπότητα υλικά και άυλα αγαθά, αυτά τα δώρα της γης που εξακολουθούν, ακόμη, να μας περιβάλλουν.

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: