Νέες διώξεις για τις συγκρούσεις της 8ης Φεβρουαρίου στην Κερατέα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του Στ. Ιατρού, πρώην δημάρχου της Κερατέας, που συμμετέχει με πάθος και μαχητικότητα στις κινητοποιήσεις και που είναι πλέον συγκατηγορούμενος των πέντε συλληφθέντων, που αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας ο Στ. Ιατρού χαρακτηρίζεται συγκατηγορούμενος τους για παράβαση των άρθρων 270, 272, 361Α του ΠΚ δηλαδή για «έκρηξη, παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες, εξύβριση και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση» και του ν. 2168/93 «περί όπλων».

Αναφέρεται, ακόμη, ότι αστυνομικοί της Δ.Α.Ε.Α./ΥΑΤ τον αναγνώρισαν να προσεγγίζει τους αστυνομικούς τραβώντας τις μάσκες και τις ασπίδες τους και ισχυρίζονται ότι κατεύθυνε τους διαδηλωτές εναντίον τους συμμετέχοντας στην εξύβριση και στην ρίψη αντικειμένων

Επίσης, συγκατηγορούμενος χαρακτηρίζεται και ο οδηγός ενός αυτοκινήτου οι πινακίδες του οποίου αναφέρονται και μάλιστα με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας» καταλογίζοντας του προσπάθεια να σπάσει τον αστυνομικό φραγμό.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: