ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Ελεύθεροι και οι 5 συλληφθέντες της 8ης Φεβρουαρίου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας μια φορά το μήνα.

Τρεις από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν για πράξεις που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, όπως παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και συγκεκριμένα απόπειρα πρόκλησης έκρηξης με χρήση εκρηκτικών υλών, κατοχή εκρηκτικών, αλλά και με πλημμελήματα όπως επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σύμφωνα με ορισμένους από τους συλληφθέντες –που κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν προτού ξεκινήσουν οι σφοδρές και πολύωρες συγκρούσεις– χτυπήθηκαν επανειλημμένα μέσα στην κλούβα στην οποία οδηγήθηκαν και μάλιστα ενώ τους είχαν φορέσει χειροπέδες και με τα χέρια πισθάγκωνα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών τα επεισόδια ξεκίνησαν καθώς ομάδες κατοίκων συγκεντρώθηκαν με σκοπό να επιτεθούν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ στην συνέχεια οι επιθέσεις γενικεύθηκαν εναντίον τους όσο πλήθαινε ο κόσμος.

Οι αστυνομικοί-μάρτυρες κατηγορίες ανέφεραν, επίσης, ότι οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις τους βόμβες μολότοφ, γκαζάκια, πέτρες και κροτίδες, ενώ δεχόντουσαν επιθέσεις και από μπαλκόνια κατοικιών απ’ όπου εκτοξεύονταν απλώστρες, γλάστρες και κάθε λογής αντικείμενα με σκοπό την αναχαίτισή τους.

Στα δικαστήρια περίπου 150 αλληλέγγυοι κάτοικοι έδωσαν το παρόν και με συνθήματα διαδήλωσαν την απαίτησή τους για την απελευθέρωση των κρατουμένων.

Την επομένη των σφοδρών συγκρούσεων της 8ης Φεβρουαρίου –που ήταν και οι πρώτες που έλαβαν χώρα μέσα στην πόλη της Κερατέας η οποία κυκλώθηκε από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βομβάρδισαν στην κυριολεξία την περιοχή και ξυλοκοπούσαν ανηλέως ακόμα και ηλικιωμένους κατοίκους– πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση χιλιάδων κατοίκων στην κεντρική πλατεία, όπου μίλησαν βουλευτές του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΝ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκπρόσωπος φοιτητικών συλλόγων και δήμαρχοι όμορων περιοχών.

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πορεύθηκαν στο σημείο του μπλόκου το οποίο είχαν διαλύσει οι κατασταλτικές δυνάμεις και όπου βρίσκεται ξύλινο σπιτάκι-φυλάκιο των κατοίκων. Προς στιγμήν απειλήθηκαν νέες ταραχές, που αποφεύχθηκαν με την οπισθοχώρηση των διμοιριών των ΜΑΤ αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: