ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν στην Κερατέα τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες, στα πλαίσια προανάκρισης για επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων, εμπρησμούς και παράβαση του Νόμου περί εκρηκτικών, που διενεργείται από την Δ/νση Ασφάλειας Αττικής.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε μια οικία βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, κενές φιάλες, μια κάμερα, και τελικά προσήχθη ένα άτομο ενώ ακόμη ένας κάτοικος της Κερατέας αναζητείται για τον ίδιο λόγο.

Επίσης σημειώνεται ότι επί της Λ. Λαυρίου πλησίον του Βιολογικού πάρκου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παρουσία Εισαγγελέα, τριάντα δύο (32) βόμβες μολότοφ έτοιμες προς χρήση, οκτώ (8) φιάλες βουτανίου (γκαζάκια), ένα (1) μπιτόνι βενζίνης είκοσι (20) λίτρων, τρεις (3) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί-εκρηκτικοί μηχανισμοί (βόμβες μολότοφ-φιάλες βουτανίου), δύο (2) μπουκάλια με καυστικό υγρό (άκουα-φόρτε) και εκατόν είκοσι (120) κενές φιάλες μπύρας.

Οι εκτεταμένες συγκρούσεις, που ακολούθησαν τις κατ’ οίκον έρευνες διάρκεσαν οκτώ ώρες με τους κατοίκους να επιτίθενται στέλνοντας βροχή από μολότοφ και πέτρες εναντίον των κατασταλτικών δυνάμεων, που βρίσκονται έξω από το Α.Τ. Κερατέας, ενώ η ευρύτερη περιοχή είχε μετατραπεί σε θάλαμο αερίων από την ρίψη χημικών.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας με όποιο μέσο τους ήταν δυνατό ακόμα και με γλάστρες από μπαλκόνια αντιστέκονταν δείχνοντας για μιαν ακόμη φορά ότι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων δεν είναι απλά ανεπιθύμητη, αλλά εχθρική. Περίπου στις 10.00μμ διμοιρίες των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα επιτέθηκαν στο μπλόκο τη ΒΙΟΠΑ διαλύοντας τους συγκεντρωμένους, ενώ στην συνέχεια μπουλντόζες κατέστρεψαν τα λυόμενα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ένας πραγματικός στρατός κατοχής παραμένει στην περιοχή ενώ αρκετοί κάτοικοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των συγκρούσεων ή από την ανυπολόγιστες ποσότητες χημικών που χρησιμοποίησαν για μιαν ακόμη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις.

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: