ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

«Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του και μέρος αυτής περνάει και μέσω του κόστους εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δίνοντας το σινιάλο των προθέσεών του, λίγο πριν την περιβόητη συμφωνία του Μαρτίου με την Τρόικα.

Μ’ άλλα λόγια 13ος και 14ος μισθός θα γίνουν καπνός και θα περάσουν στην ιστορία και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ επίσης πρέπει να θεωρείται δεδομένη η άρση των «εμποδίων» για μεγαλύτερη χρήση των συμβολαίων ορισμένου χρόνου και χωρίς υποχρέωση καταβολής του συνόλου των μισθών.

Επίσης, θα εξαπλωθεί δεόντως και σύμφωνα με το παραπάνω πνεύμα «ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας» η μερική απασχόληση και η εργασία σε βάρδιες τουτέστιν το μοίρασμα οκταώρου μεταξύ δύο μισθωτών παρτ τάιμ το οποίο εννοείται πως θα το καθορίζουν τα αφεντικά τόσο όσον αφορά τις ώρες, όσο και τις ημέρες εργασίας. Κατά τα άλλα, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες απεργούν μόνοι τους, οι γιατροί το ίδιο όπως και οι φαρμακοποιοί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι βρίζουν και αυτούς και τους απεργούς μετανάστες, που κατέλαβαν την νομική, αλλά και ότι ή όποιον τους υποδείξει ο πρώτος τυχόντας, που θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση της δυσαρέσκειας.

Όσο για τους εργατοπατέρες αυτοί σίγουρα σχεδιάζουν την ανατροπή του καθεστώτος με στόχο την εργατική εξουσία. Γιατί τέτοια σιωπή μόνο σε μεγάλους συνωμότες ταιριάζει, που φροντίζουν στην «αφάνεια» για το καλό της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων συνολικότερα…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: