Βερολίνο: 3000 διαδηλωτές στην πορεία για το στεγαστικό εγχείρημα Liebig 14 – πολλαπλές επιθέσεις σε μπάτσους κ.ά.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στις 29/1 στην ποεία που έγινε στο Βερολίνο ενάντια στην έξωση του στεγαστικού εγχειρήματος Liebig 14, που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια. Ομάδες διαδηλωτών πέταξαν τούβλα στους μπάτσους, τραυματίζοντας μπόλικα γουρούνια.
Μασκοφόροι διαδηλωτές, επίσης, κατέστρεψαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι. Βεγγαλικά πετάχτηκαν από τις οροφές σπιτιών στο Liebig και το Rigaerstr, όπως και μπογιές.
Δεν είχαν γίνει τέτοιες συγκρούσεις στους δρόμους του Βερολίνου από το 2009.
Η διαδήλωση άρχισε γύρω στις 3.30 στο Kottbusser Tor στο Kreuzberg με περίπου 1000 άτομα. Τα πανό έγραφαν «Στηρίχτε τη Liebig 14 – Μένουμε Όλοι» και «Σταματήστε τις αυξήσεις ενοικίων».
Επίθεση έγινε και σε μια στεγαστική εταιρία που πουλάει άδεια σπίτια.
Σύντομα οι διαδηλωτές έφτασαν τους 3000. Οι μπάτσοι είχαν 700 άτομα από τη μεριά τους. Ομάδα διαδηλωτών άρχισε να σπάει ένα μαγαζί που ανήκει στον ιδιοκτήτη της Liebig 14. Η σύγκρουση κράτησε μισή ώρα στο σημείο, και χρησιμοποιήθηκε και στυλό λέιζερ για να τυφλώνει τους μπάτσους.
———————————————————————————————————-
Τα ξημερώματα της 29/1 είχε γίνει επίθεση με πέτρες σε περιπολικό στην οδό Köpenickerstr. Επίσης, πυρπολήθηκε ένα Audi A6 και ένα Fiat Ducato.
Militant demonstration in solidarity for the Liebig 14
———————————————————————————————————-
Τη νύχτα της 28/1, στη Λειψία, ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες στην τράπεζα Sparkasse στην οδό  Muskauerstr., και στην οδό Heinrich-Heine.Str./Annenstr, όπως και στο σούπερ-μάρκετ Kaisers και σε ένα σταθμό της DHL. Μια Porsche πυρπολήθηκε, επίσης, στην οδό Annenstr.
Στα σημεία των επιθέσεων βρέθηκαν φέιγ-βολάν που έγραφαν μεταξύ άλλων: «Ας καταστρέψουμε τον κόσμο των αγαθών με σκοπό να κάνουμε δυνατή μια ζωή με ελευθερία Επίθεση στο Αστυνομικό Συνέδριο – Στηρίξτε τη Liebig 14 – Αυτόνομες Ομάδες».
——————————————————————————————————–
Στη Λειψία επίσης έγινε πορεία την Παρασκευή που μας πέρασε για αλληλεγγύη στη Liebig 14 του Βερολίνου. Περίπου 70-80 άτομα κινήθηκαν στο κέντρο. Ανάφτηκαν πολλά βεγγαλικά, σπάστηκαν κάμερες και το γραφείο του πολίτη. Οι ζημιές ανέρχονται περίπου σε 18.000 ευρώ, σύμφωνα με τον τύπο.
——————————————————————————————————-
Στο Βερολίνο, στις 28/1 έγινε επίθεση στο γραφείο εξώσεων με μπογιές και πέτρες. Γράφτηκαν συνθήματα για την υπεράσπιση της Liebig 14.
Τις προηγούμενες μέρες έγιναν παρόμοιες επιθέσεις σε εταιρία και μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία.
Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: