Η απάτη του Παγκόσμιου Ταμείου Βοήθειας του Bono και του Bill Gates

Ποια ιδρύματα μπορείς να εμπιστευτείς σήμερα; Σύμφωνα με δημοσιεύματα «μεγάλων» εφημερίδων, το Παγκόσμιο Ταμείο, προϋπολογισμού 21.7 δισ. δολαρίων, για την Καταπολέμηση του AIDS,  της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, είναι μια απάτη, με τα 2/3 τουλάχιστον (!!!) των χρημάτων να παρακρατώνται και τα φάρμακα που υποτίθεται συγκεντρώνονται να ξαναπουλιούνται στη «μαύρη» αγορά. Τέτοια ταμεία προωθούν αφειδώς λαμόγια όπως ο Bono των U2.

Το ίδρυμα αυτό φυσικά διαθέτει το… ανάλογο κύρος αφού υποστηρίζεται από «εκλεκτούς» παράγοντες όπως ο γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί,  ο Bill και η Melinda Gates.

To Associated Press έγραψε ότι «είναι το αγαπημένο παιδί του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που θα γίνει στο χωριό των ελβετικών Άλπεων Νταβός αυτή την εβδομάδα».

Παρά, βέβαια, τις καλές προθέσεις, πολλών από τους δωρητές, τα περισσότερα από τα χρήματα καταλήγουν στις τσέπες απατεώνων που το παίζουν φιλάνθρωποι, και παραδείγματα υπάρχουν πολλά και στον ελλαδικό χώρο, αλλά και παντού.

Προσπαθώντας να διασώσει τη φήμη του, ο γενικός ερευνητής του Ταμείου  John Parsons ισχυρίζεται ότι είναι ασφαλές να δωρίσει κανείς σ’ αυτούς επειδή έχουν μηχανισμό διερεύνησης που τα άλλα ταμεία δεν έχουν! Έτσι, θα έπρεπε να δωρίζουμε λεφτά σ’ αυτούς τους κλέφτες επειδή αποδεδειγμένα τα κλέβουν, ενώ οι άλλοι κρύβουν την κλεψιά επιτυχημένα.

Να μια φοβερή διαπίστωση του καπιταλισμού και των σαϊνιών του!

Και ο τρόπος που χρησιμοποιούν είναι πολύ απλός, σύμφωνα πάλι με τα ίδια δημοσιεύματα… Πλαστά τιμολόγια κτλ. Συγκεκριμένες αναφορές κάνουν λόγο για «κακοδιαχείριση» του 67% του προγράμματος ενάντια στο AIDS στη Μαυριτανία, του 36% των χρημάτων στο Μάλι για την καταπολέμηση της φυματίωσης και της ελονοσίας και του 30% των δωρεών στο Τζιμπουτί.

Στη Ζάμπια, αναφέρεται, 3.5 εκατομμύρια δαπανών δεν είχαν τα ανάλογα παραστατικά-αποδείξεις, ένας λογιστής βούτηξε 104.130 δολάρια, και το Ταμείο αποφάσισε ότι το υπουργείο υγείας της χώρας δεν μπορούσε να διαχειριστεί αυτά τα λεφτά και έδωσε τη διαχείριση πίσω στον ΟΗΕ. Ο κλέψας του κλέψαντος δηλαδή… Τώρα «ψάχνουν» να βρουν που πήγαν 7 εκ. δολάρια…

Στα πλαίδια του ΠΟΦ στο Νταβός, το λαμόγιο Μπόνο δήλωσε ότι ξεκινάει ένα νέο πρόγραμμα το  (Προϊόν) Κόκκινο, για να στηρίξει το Παγκόσμιο Ταμείο. Στηρίζει επίσης ο πρώην γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, η Κάρλα Μπρούνι και ο Bill Gates, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του έδωσαν 150 εκ. δολάρια αυτή τη χρονιά.

Είναι προφανές ότι τα χρήματα αυτά γυρίζουν… με τόκο στους «δωρητές» που βρήκαν ένα πονηρό τρόπο για να πλουτίζουν από την φιλανθρωπία…

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: