Επιθέσεις σε μπάτσους στην Ιρλανδία για την επέτειο της «Ματωμένης Κυριακής»

Ήταν την Κυριακή 30 Γενάρη του 1972 όταν ο αγγλικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών και δολοφόνησε 14 άτομα (το ένα πέθανε από τα τραύματα μερικούς μήνες μετά) στην πόλη Ντέρι (Λοντοντέρι) της Β. Ιρλανδίας.

Χθες το βράδυ ξέσπασαν τετράωρες συγκρούσεις με τους μπάτσους στο Lurgan της Ιρλανδίας. Οι μπάτσοι θεωρούν ότι τα επεισόδια ήταν «ενορχηστρωμένα»!

Πάνω από 30 βόμβες μολότοφ, μαζί με μπογιές, πέτρες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στους μπάτσους, κυρίως από νεαρούς.

Οι μπάτσοι κλήθηκαν να ερευνήσουν μια περιοχή στη Lake Street και Antrim Road της πόλης Co Armagh, όταν άρχισαν οι ταραχές.

Πάνω από 50 άτομα πιστεύεται ότι πήραν μέρος στην επίθεση. Ένα άτομο πυροβολήθηκε στο πόδι από πλαστική σφαίρα που ρίχτηκε από μπάτσους.

Οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στην περιοχή.

Δεν έγινε καμμία σύλληψη και οι αρχές τώρα προσπαθούν να εντοπίσουν υπόπτους.

Ο σύμβουλος του Sinn Féin Johnny McGibbon καταδίκασε την επίθεση.

——————————————————————————————

Σε άλλο περιστατικό στο Larne, τραυματίστηκαν 3 μπάτσοι και το περιπολικό τους χτυπήθηκε, όταν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Οι μπάτσοι είχαν κληθεί στην περιοχή για μια φωτιά που ξέσπασε σε ένα άδειο σπίτι.
—————————————————————————————–
Η πορεία που έγινε σήμερα στο Ντέρι για την 39η επέτειο είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων.
Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: