Διοξίνες στη Γερμανία, μόνο;

Νέες διαστάσεις έχει λάβει το διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στη Γερμανία, όταν ανακαλύφθηκε ότι λίπη με μεγάλη περιεκτικότητα σε διοξίνη αναμίχθηκαν με ζωοτροφές, οι οποίες στη συνέχεια προωθήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε ορνιθοτροφεία και χοιροτροφεία σε τουλάχιστον οκτώ γερμανικών κρατιδίων. Και ενώ στην αρχή τα αρμόδια υπουργεία έκαναν λόγο για 500 κιλά μολυσμένων τροφών αποκαλύπτεται η παρουσία διοξινών σε αρκετές χιλιάδες τόνους κρέατος και αυγών. Ήδη από το Μάρτιο του 2010 αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις τροφές που χρησιμοποιούσε η γερμανική εταιρεία Harles und Jentzsch έδειξαν υπερβολικές ποσότητες διοξίνης, ωστόσο τα δεδομένα αυτά κρατήθηκαν μυστικά μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2010. Ίδια πρακτική κουκουλώματος ακολουθείται φυσικά και στην Ελλάδα όταν παρουσιάζονται μελέτες παρουσίας διοξινών σε τρόφιμα, περιβάλλον, μητρικό γάλα κ.α., βλέπε http://www.scribd.com/doc/6464899/- .

Οι διοξίνες είναι μια κατηγορία 75 ουσιών που περιέχουν χλώριο. Από τη βιομηχανική παραγωγή του χλωρίου και των χλωριωμένων πλαστικών PVC, ως την καύση των σκουπιδιών ή των αποβλήτων που περιέχουν χλωριωμένες ενώσεις, παράγονται σημαντικές ποσότητες διοξινών Η χρήση ορυκτέλαιων στις ζωοτροφές μολύνει με διοξίνες κοτόπουλα και άλλους ζωντανούς οργανισμούς, με αποτέλεσμα μέσω της τροφικής αλυσίδας να εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Σύμφωνα με τις ως τώρα υφιστάμενες ενδείξεις, φαίνεται πως υπήρξαν πολλές εγκληματικές δραστηριότητες», δήλωσε εκπρόσωπος γερμανικού υπουργείου ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους. Δεν είπε όμως τις εγκληματικές δραστηριότητες ολόκληρης της βιομηχανικής κτηνοτροφίας απέναντι στα ζώα όπως κοτόπουλα, χοίρους, αγελάδες τα οποία επιβιώνουν σε άθλιες συνθήκες. Με ελάχιστο χώρο, περιττώματα, συνεχή εμβόλια, ακινησία για την αύξηση της μάζας. Βασανιστήρια μέχρι τέλους. Και ασφαλώς είναι αυτονόητο ότι σε αυτές τις συνθήκες θα αναπτυχθούν παθογόνοι ιοί, βακτήρια και φυσικά διοξίνες από…ορυκτέλαια.

Δημοσιεύθηκε από τον Αναρχικό Πυρήνα Χαλκίδας

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: