H ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΡΖΕΡΟΥΜ=ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΠΟΥ ΒΡΥΧΑΤΑΙ…

Όποιος διατηρούσε έστω και ελάχιστες αμφιβολίες για το τι μέλλει γενέσθαι στο ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου ή για ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των περιβόητων συνομιλιών ανάμεσα σε κρατικούς αξιωματούχους του τουρκικού και ελληνικού κράτους σχετικά με τα «εκκρεμή» ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο, προφανώς και δεν τις διατηρεί πια ύστερα και από την επίσκεψη του Παπανδρέου το Ερζερούμ, όπου μίλησε μπροστά σε 200 τούρκους πρεσβευτές, αλλά και συνέχισε τις πολύωρες προσωπικές συνομιλίες με τον τούρκο Πρωθυπουργό.

«Παπανδρέου και Ερντογάν αγκαλιάστηκαν με τόση θέρμη στο Ερζερούμ και αντάλλαξαν κουβέντες και χειρονομίες τόσο ζεστές, που σου ερχόταν να κλάψεις. Φόρεσαν γαλάζια φουλάρια του Αιγαίου και είχαν συνάντηση τεσσάρων ωρών», σχολίασε χθες μέσα από τις στήλες της Χουριέτ ο δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ.

Και μετά το «θηρίο» «αναπάντεχα» άρχισε να «βρυχάται» και άρχισε μεταξύ άλλων να μιλά για την κατοχή της βόρειας Κύπρου που όσο συνεχίζεται εμποδίζει την ένταξη του τουρκικού κράτους στην Ε.Ε και να ζητά τα ρέστα για υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι.

«Τρόμαξαν» τα καρντάσια, πάγωσαν όλοι στις θέσεις τους, ζωντάνεψε ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, μια αστραπή φώτισε την Αγιά Σοφιά… Και μετά;
«Όλα ξεκαθάρισαν όταν ο Ερντογάν άρχισε να μιλά. Δεν ανέβασε τον τόνο της φωνής του και δεν χρησιμοποίησε σκληρά λόγια. Και όλοι ξέρουμε πως αντιδρά ο Ερντογάν όταν εκνευρίζεται […] Έδειξε κατανόηση, γιατί διαπίστωσε ότι ο Παπανδρέου ήθελε να στείλει μήνυμα στο δικό του κοινό και ιδίως στο εθνικιστικό κομμάτι του».

Έτσι λοιπόν. Και εμείς που νομίσαμε ότι συναντήθηκαν για να τραγουδήσουν κάπως παραφρασμένα ένα παλιό τραγουδάκι: «το κασκόλ το θαλασσί μια φορούσα εγώ και μια εσύ»… Τελικά το πήραμε το μήνυμα. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την συνομιλία του με τον Παπανδρέου «πολύ αποδοτική» και παρ’ όλο που θεωρεί ότι αυτό που έκανε ο Παπανδρέου «δεν ήταν τόσο όμορφο» του συγχώρεσε την «αταξία» γιατί επανόρθωσε στην συνέντευξη τύπου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας πάλι «βεβαίωσε» ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος σε κανένα από τα ζητήματα που άπτονται των «ελληνοτουρκικών σχέσεων», έσχισε τα ιμάτια του όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης, αλλά δεν ξέχασε να δηλώσει: «ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί θα αξιοποιηθεί»…

Η Μπακογιάννη βρήκε ακόμη μια ευκαιρία επευφημώντας τους «λεονταρισμούς» Παπανδρέου να ορίσει την θέση της στην ιδιότυπη συγκυβέρνηση που μετέχει μαζί με το ΛΑΟΣ και την Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη, ενώ το ίδιο ικανοποιημένες πρέπει να έμειναν οι λεγόμενες υπερπατριωτικές τάσεις που εκπροσωπούντα τόσο στο ΣΥΝ όσο και στο ΚΚΕ (βλ. Λαφαζάνης, Κανέλλη).

Τζάμπα «λέων» λοιπόν ο Παπανδρέου και όποιος αντέχει τα νέα επεισόδια προσεχώς θα είναι ακόμη πιο διασκεδαστικά…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: