ΦΑΠΑ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΠΑ!

Ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στον Σκάι, επιβεβαίωσε πως ανεπισήμως οι κοινοπραξίες (εταιρείες μεγαλοεργολάβων) απειλούν ότι, αν δεν λάβει μέτρα η κυβέρνηση ενάντια σε όσους αρνούνται την καταβολή του αντιτίμου-χαράτσι για τα διόδια στις εθνικές οδούς, θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη (για διαφυγόντα κέρδη) και ακόμα πως θα αποχωρήσουν από τα έργα.

Επίσης, οι εν λόγω εταιρείες ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει την άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να χρησιμοποιήσουν φωτογραφικό υλικό που διαθέτουν, απ’ τους ανθρώπους που αρνούνται να πληρώσουν και σηκώνουν τις μπάρες και φεύγουν, προκειμένου να τους αποσταλούν κατασχετήρια

Ο Μαγκριώτης, λοιπόν, έπραξε στα πλαίσια του ρόλου του, δηλαδή ως προστάτης των συμφερόντων της εξουσίας και των αφεντικών. Στις δηλώσεις του προέτρεψε τους οδηγούς να πληρώνουν, διότι σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί πως «κάνουν ένα λάθος που ζημιώνει και το Δημόσιο.

Όπως είπε, όχι μόνο το κράτος δεν εισπράττει τον ΦΠΑ από το κάθε αντίτιμο διοδίου, αλλά υπάρχει και κίνδυνος οι εργολάβοι να στραφούν εναντίον του, διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη». Οι απειλές των μεγαλοεργολάβων και του κράτους αποτυπώνουν το φόβο μιας πιθανής διεύρυνσης η και γενίκευσης του μποϋκοτάζ απέναντι στην άρνηση των ανθρώπων να πληρώνουν το χαράτσι που τους επιβάλλουν.

Συνήθως λέμε πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Οι εποχές που διανύουμε είναι «εύφορες» για να δημιουργηθούν κάθε είδους αντιδράσεις και μέσα αντίστασης όπως επίσης και διαρκείς εστίες αγώνα. Οπότε και οι εξουσιαστές δεν χάνουν το χρόνο τους. Προσπαθούν με κάθε τρόπο. Απειλούν, εκβιάζουν, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να στρέψουν τον ένα κατά του άλλου και γενικότερα προσέχουν για να έχουν.

Μήπως ήρθε ο καιρός να μην έχουν; Λέμε, τώρα.

Δημοσιεύτηκε από Σ.Φ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: