ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες και προχθές, με αφορμή την αύξηση στις τιμές βασικών αγαθών, στο Αλγέρι και άλλες περιοχές της Αλγερίας, αφήνοντας δεκάδες τραυματίες.

Νεολαίοι και άλλοι διαδηλωτές βγήκαν την Τετάρτη στους δρόμους, στη συνοικία Bab El Oud της πρωτεύουσας, πέταξαν πέτρες στους μπάτσους, έσπασαν καταστήματα και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα για να διαμαρτυρηθούν για την ανεργία και τις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής. Πυρπολήθηκε ένα αστυνομικό τμήμα, μια αντιπροσωπεία της Renault και άλλα κτίρια.

Την Πέμπτη νεολαίοι και άλλοι οργισμένοι κάτοικοι βγήκαν πάλι στους δρόμους και έσπασαν καταστήματα.

Οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις εξαπλώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην πόλη Οράν, όπου απααλλοτριώθηκαν σάκοι με αλεύρι.

Η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση πολλών κατοίκων δυσχεραίνεται τώρα και από τις αυξήσεις στο ψωμί και το γάλα, ενώ η ανεργία των νέων αγγίζει το 20%.

Παρόμοιος ξεσηκωμός έχει ξεσπάσει και στη γειτονική Τυνησία τις τελευταίες εβδομάδες. H κατάσταση οξύνθηκε μετά το θάνατο του 26χρονου μικροπωλητή Mohamed Bouazizi, ο οποίος αυτο-πυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψή του. Τελικά υπέκυψε στα τραύματα από τα εγκαύματα 3ου βαθμού.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: