ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΚΤΗ ΣΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ. ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ «ΠΑΠΟΥΤΣΕΙΟ» ΤΕΙΧΟΣ…

«Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της όσον αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση.

«Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Παράλληλα, θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση. Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών».

Ξέχασε βέβαια ο Χρ. Παπουτσής να μας λύσει κάποιες απορίες. Ο φράχτης από τι υλικά θα κατασκευαστεί; Θα πρόκειται για ένα νέο τείχος που λόγου χάρη θα ονομαστεί «Παπούτσειο Τείχος»;

Θα πρόκειται για συρματοπλέγματα που θα ορθώνονται ως τείχος και σ’ αυτήν την περίπτωση θα είναι ηλεκτροφόρα;

Είναι προφανές ότι για μιαν ακόμη φορά ότι τα προβλήματα που δημιουργούν οι ίδιοι οι εξουσιαστές με πολέμους και ανθρωποσφαγές, με βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών, με ευρύτερους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς, που συμπεριλαμβάνουν την πλήρη αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού από την προηγουμένη κατάσταση και το πέρασμα σε μια καινούργια κατάσταση ελεγχόμενη κατά τις επιθυμίες τους, προσπαθούν να τα «λύσουν» με συνταγές που παρουσιάζονται ως αναγκαία λόγω της κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Μάλλον η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια αντοχής της από τους διάφορους Παπουτσήδες που το γνωρίζουν καλά και ψάχνουν διάφορα τερτίπια για να καθυστερήσουν κάθε εκδήλωση της κοινωνικής οργής.

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: