ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΥΡΠΟΛΗΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

«Αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στο διαγωνισμό κι έτσι δεν θα δημοσιοποιείται πλέον ο αριθμός των καμένων αυτοκινήτων», δήλωσε λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ, προσθέτοντας ότι οι στατιστικές αυτές ενθάρρυναν τους βανδαλισμούς.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών την παραμονή πρωτοχρονιάς του περασμένου έτους πυρπολήθηκαν 1.137 αυτοκίνητα περίπου 30% περισσότερα από το 2008. Στους εμπρησμούς αυτούς που ξεκίνησαν εδώ και μια δεκαετία συμμετέχουν νεαροί από τα πιο φτωχά προάστια, ενώ το «έθιμο» έλαβε ανεξέλεγκτες για τις αρχές ασφαλείας διαστάσεις μετά την εξέγερση του 2005.

Φυσικά η απόκρυψη του ακριβούς αριθμού των πυρπολημένων αυτοκινήτων μικρή σημασία έχει και φυσικά δεν πρόκειται να περιορίσει το «φαινόμενο», όπως δηλώνει ο αρμόδιος γάλλος υπουργός εσωτερικών που δεν μπορεί να κρύψει την ενόχληση του για την δραστηριότητα των «μιασμάτων» που σύμφωνα με τον Σαρκοζί θα έπρεπε το κράτος να «σκουπίσει» από προσώπου γης.

Για την φτώχια, για την διακίνηση ναρκωτικών για την κάθε είδους παραβατικότητα που χρεώνεται δικαίως ή αδίκως στους νεαρούς των προαστίων των γαλλικών πόλεων την πρώτη και κύρια ευθύνη συνεχίζει να έχει το κράτος και οι κάθε είδους περιφανείς εκπρόσωποι του…

Δημοσιεύθηκε από την Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: