Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ, ΤΑ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΑΡΑΙΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟ» ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΩΜΑ…

«Σήμερα δεν μπορούν να μην παρθούν μέτρα όπως:

Η άμεση έξοδος από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη παρά τις όποιες συνεπαγωγές. Κίνηση δομικού, αλλά και τακτικού χαρακτήρα που, αρχικά, θα επαναφέρει το εργαλείο οικονομικής κυριαρχίας το εθνικό νόμισμα.

Δημόσιος έλεγχος στην κίνηση των κεφαλαίων, δημόσιος έλεγχος των τραπεζών.

Δημόσιος έλεγχος των βασικών και στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Άμεσο πάγωμα των πληρωμών του χρέους και αναδιαπραγμάτευση ενός τμήματος του έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα πέντε ή δέκα ετών.

Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

Μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας, σίγουρα από ένα διαφορετικό σημείο, αλλά μέσα από μέτρα ελαχιστοποίησης του αναγκαίου κοινωνικού κόστους, σίγουρα με θυσίες, οι οποίες όμως θα έχουν αποτέλεσμα και δεν θα γίνονται προς όφελος των ισχυρών, ντόπιων και ξένων, και της περαιτέρω εξάρτησης. Αρκετά πληρώσαμε την εκχώρηση της οικονομικής κυριαρχίας».

Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει με επιστολή του προς το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν Δ. Κουφοντίνας.

Μ’ άλλα λόγια ο Κουφοντίνας προτείνει, προφανώς ως ένα «επαναστατικό» οικονομικό μέτρο, την αναγνώριση ενός τμήματος του χρέους και την ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του προφανώς σε έναν «επαναστατικότερο» χρόνο, μιλάει και αυτός για «θυσίες» και «αναγκαίο κοινωνικό κόστος»!!! «Επαναστατικός» ρεαλισμός, όχι παίξε γέλασε…

Και όποιος αντέχει ακόμη μπορεί να διαβάσει ορισμένα ακόμη «γράμματα» της αλφαβήτου της «επαναστατικής» οικονομίας περί της «αποτυχίας της ελληνικής παρασιτικής άρχουσας τάξης να επωφεληθεί από τις πρώτες «χρυσές» μεταπολεμικές δεκαετίες της πρωτοφανούς ιστορικά διεθνούς συσσώρευσης για να δημιουργήσει ισχυρή βιομηχανική βάση», ή περί της επερχόμενης «εθνικής καταστροφής».

Όσο για τις κοινωνικές αντιδράσεις είναι, φυσικά, ανύπαρκτες για τον Κουφοντίνα, αφού όχι μόνο δεν αφιερώνει ούτε μια αράδα για τα μάτια του κόσμου είτε στην κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, που ακόμα και αυτοί οι «αστοί αναλυτές» αναγνωρίζουν ότι ενέπνευσε τους καταπιεσμένους σ’ όλο τον κόσμο, είτε σε άλλες «αδρανείς και απαθείς» στιγμές όπως η διαδήλωση της 5ης Μάη με χιλιάδες οργισμένους διαδηλωτές να ανεβαίνουν τα σκαλιά για να εισβάλλουν στον κοινοβούλιο κοκ.

Να τι βλέπει ο Κουφοντίνας: «Σήμερα η αδράνεια και η απάθεια των εργαζομένων και της νεολαίας σήμερα η σιωπή των κοινωνικά ευαίσθητων διανοούμενων είναι συναίνεση στην ξέφρενη πορεία προς την κοινωνική και την εθνική καταστροφή».

«Αδράνεια», «σιωπή», «παραίτηση», «παράλυση», και «ήττα»… Όσο για τις λέξεις «Πασοκ», «Παπανδρέου», «ΔΝΤ», «Παπακωνσταντίνου», «Κατσέλη», «Λομβέρδος» όσο και αν ψάξαμε και ξαναψάξαμε δεν τις βρήκαμε να αναφέρονται ούτε μια φορά για δείγμα…

Α, ναι ξεχάσαμε, φταίει η «άρχουσα τάξη» στο σύνολο της…

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: