ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΙ 7 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι 7 συλληφθέντες της προηγούμενης εβδομάδας στην Κερατέα που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών, ενώ σε έναν από αυτούς η δίωξη αφορά τις επιβαρυντικές διατάξεις του κουκουλονόμου, με τον περιοριστικό όρος της εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής την 1η και 15η ημέρα κάθε μήνα

Κατά τα άλλα η χθεσινή παρουσία στα μπλόκα των κατοίκων της Κερατέας του Μητροπολίτη Λαυρεωτικής και Μεσογαίας Νικόλαου έχει βέβαια την σημασία της. Ο μητροπολίτης ουσιαστικά κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα γιατί όπως δήλωσε είναι «δίκαιος και ευλογημένος», απέφυγε να σχολιάσει θετικά ή αρνητικά τις μορφές που έχει πάρει η κινητοποίηση, μίλησε όμως για το ήθος που πρέπει να τον χαρακτηρίζει, ενώ στην συνάντηση που είχε με τον διοικητή των ΜΑΤ ζήτησε να σταματήσει η βία και οι προκλήσεις εναντίον των κατοίκων.

Στην ίδια συνάντηση συμμετείχε και ο νομάρχης Αν. Αττικής Λεωνίδας Κουρής ο οποίος κατήγγειλε επίσης τις κατασταλτικές δυνάμεις για την «απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά τους». Τέλος ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «ο κόσμος είναι ανεξέλεγκτος και δεν θα υποχωρήσει. Ας το κατανοήσουν οι υπουργοί πριν θυσιαστεί ανθρώπινη ψυχή. Έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε μια κατεύθυνση που μόνο κακό μπορεί να επιφέρει».

Όσο για το βράδυ του Σαββάτου οι κατασταλτικές δυνάμεις σε μια συντονισμένη επιχείρηση προχώρησαν σε επέλαση με την συνοδεία της αύρας κατά εκατοντάδων συγκεντρωμένων που άρχισαν να απομακρύνονται όπως-όπως, ενώ από τα χωράφια διμοιρίες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά κυκλώνοντας τον περισσότερο κόσμο που ξυλοκοπήθηκε άγρια, ενώ η συνεχής ρίψη χημικών προκάλεσε συνθήκες ασφυξίας, με έντονο επίδραση στους ηλικιωμένους. Στο σημείο αυτό συνελήφθησαν δύο νεαροί 19 και 15 ετών, προκλήθηκαν ζημιές, από τις δυνάμεις καταστολής, σε οχήματα του Δήμου που χρησιμοποιούσαν οι κινητοποιούμενοι για να κλείνουν τον δρόμο, ενώ ρίχτηκαν και πλαστικές σφαίρες ενάντια στους συγκεντρωμένους. Στον νεαρότερο από τους συλληφθέντες μάλιστα τα γουρούνια των ΜΑΤ επεφύλαξαν ιδιαίτερη μεταχείριση κατεβάζοντας του το παντελόνι ενώ βρισκόταν ήδη με τα χέρια δεμένα πισώπλατα.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: