Συμπληρώθηκαν 189 χρόνια από την έναρξη της σύγχρονης δυστυχίας των ανθρώπων του Ελλαδικού χώρου

Εκατόν ογδόντα εννέα χρόνια πέρασαν από την ανασύσταση του ελληνικού κράτους, μετά την εκτροπή της απελευθερωτικής κοινωνικής επανάστασης, το 1821.

Οι αντιπροσωπίες των εξουσιαστών (βουλευτές, στρατιωτικοί, εκκλησία κλπ) έδωσαν το παρόν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπου ακολούθησε σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν το γεγονός.

Ο εχθρός της ανθρωπότητας, η διαρκής σκλαβιά μέσα από τη βία των νόμων, των θεσμών και των μηχανισμών καταπίεσης κι εκμετάλλευσης, δεν περιορίζεται και δεν εξαλείφεται ούτε με εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, ούτε με την εναλλαγή διαφόρων πολιτευμάτων.

Η ύπαρξη του κράτους, του κάθε κράτους, αποτελεί τον βασικό μηχανισμό μέσα από τον οποίο εδραιώνεται η κυριαρχία και απλώνεται η μάστιγα του εξανδραποδισμού των ανθρώπων, εκεί όπου καταστρέφεται η δημιουργικότητα και αλλοιώνεται το πάθος για την ελευθερία.

Η καταστροφή του κράτους είναι αναγκαιότητα. Αποτελεί την βασική προϋπόθεση για ένα κόσμο ισοτιμίας, αλληλοβοήθειας και αμοιβαιότητας. Για μια ανεξούσια ανθρωπότητα.

Δεν γιορτάζουμε, αλλά και δεν θρηνούμε για μια από τις χαμένες ευκαιρίες των ανθρώπων να ζήσουν ευτυχισμένοι. Προσπαθούμε να χαράξουμε με συνείδηση και πάθος το δρόμο που θα μας οδηγήσει με σιγουριά και χωρίς επιστροφή στον κόσμο της πλήρους ελευθερίας και ευτυχίας…

Δημοσιεύτηκε από Σ.Φ και Η.Α.
Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: