Αναταραχή στα κάτεργα της Χιλής – Δράση αλληλεγγύης στο κέντρο του Σαντιάγκο

17 Δεκεμβρίου: Αναταραχή επικράτησε σε φυλακές του Σαντιάγκο, μετά από άγρια εξέγερση που άφησε πίσω της πολλούς τραυματίες. Συνολικά 54 φυλακισμένοι και 12 μπάτσοι-στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα όμως με φυλακισμένους οι τραυματίες είναι πολλοί περισσότεροι.

Ένας κρατούμενος ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόσβλημα είναι στο θάλαμο 8, όπου 15 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά από κοψίματα και δαγκώματα σκυλιών. Πολλοί έχασαν πολύ αίμα ενώ άλλοι έχασαν τις αισθήσεις τους. Πολλοί, επίσης, ανέφερε, άρχισαν απεργία πείνας.

Τα γεγονότα ξεκίνησαν στις 16/12 όταν οι φύλακες έστειλαν 350 κρατούμενους των θαλάμων 8 και 10 στο γυμναστήριο προκειμένου να επιθεωρήσουν τα κελιά.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης μπήκαν φωτιές, οδοφράγματα και κατέφθασαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Υπάρχουν ακόμα διάφορες εκδοχές για το τι έγινε εκείνη τη μέρα.

Αργά το βράδυ η τάξη αποκαταστάθηκε, ενώ ακόμα υπήρχαν περίπου 200 συγγενείς  και φίλοι των κρατούμενων απ’ έξω να διαδηλώνουν…

—————————————————————————————

Μια μέρα πριν, την Τετάρτη 15/12, σύντροφοι και αλληλέγγυοι των κρατούμενων για την υπόθεση των «βομβών», που βρίσκονται κρατούμενοι εδώ και 4 μήνες, συναντήθηκαν στο κέντρο του Σαντιάγκο και έκλεισαν έναν κεντρικό δρόμο στη διασταύρωση των οδών Republica και Alameda.

Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν σε πολυτελή μαγαζιά και τράπεζες, σπάζοντας τζαμαρίες. Πυρπολήθηκαν μηχανάκια της Telepizza και χρησιμοποιήθηκαν για οδοφράγματα. Ένα κατάστημα Dogguis δέχθηκε επίθεση και πάρθηκαν προϊόντα. Ενώ στο «Πάρκο Μόδας» σπάστηκαν τζαμαρίες και ρούχα πάρθηκαν και  μοιράστηκαν σε περαστικούς και επιβάτες λεωφορείων.

 

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: