ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

«Από τον αγώνα αυτό βγαίνουμε νικητές. Έγινε ένα πρώτο βήμα, ένα βήμα σημαντικό. Αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας, περιμένοντας από την κυβέρνηση να κάνει πράξη τις δημόσιες δεσμεύσεις της», αναφέρει μεταξύ άλλων σε μια λιτή συνδικαλιστικού τύπου ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Κρατουμένων, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της Ποινικής Δίκης, με την οποία δίνεται χάρη στις πειθαρχικές ποινές των κρατουμένων.

Μ’ άλλα λόγια προβλέπεται η εφ’ άπαξ διαγραφή των πειθαρχικών ποινών που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα στους κρατούμενους με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη χορήγηση των αδειών, την εφαρμογή του θεσμού τής υπό όρους απόλυσης, καθώς και τη χορήγηση άλλων ευεργετικών μέτρων με εξαίρεση τα λεγόμενα βαριά πειθαρχικά που αφορούν δωροδοκία υπαλλήλου, άσκηση βίας κατά μελών του προσωπικού, απόδραση και εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές.

Δυστυχώς ο συνδικαλισμός μετράει τις «νίκες» και τα «κέρδη» πάντα κατά το δοκούν, αφού άλλοτε το ποτήρι συμφέρει να φαίνεται μισογεμάτο και άλλοτε μισοάδειο.

Οι «αναμονές» που σαλπίζει ο συνδικαλισμός και οι φορείς του, αποπνέουν παντού και πάντα την διαπραγμάτευση, τις ώριμες συνθήκες, τον «ευπρεπή» αγώνα που κατά περίπτωση χαρακτηρίζεται «όμορφος» και «συνετός» και σίγουρα υποτακτικός.

Κάπου εκεί «αδιαπραγμάτευτα» αιτήματα «χάνονται» στον δρόμο στο όνομα του εφικτού, όπως διαβεβαιώνουν και οι «ειδικοί» έξω και μέσα από τα κελιά, και τελικά αποθεώνεται ο «εξορθολογισμός» που λέει και ο Καστανίδης και ο κάθε Καστανίδης.

Οι διαπραγματευτάδες, όμως, γράφονται στα καλά κατάστιχα όχι σε εκείνα τα μαύρα που δεν σβήνουν, σε εκείνα των πειθαρχικών ποινών όσων «βαρύνονται» με αποδράσεις και βία ενάντια στους ανθρωποφύλακες.

Οι διαπραγματευτάδες (μέσα και έξω) θα ανταμειφτούν την κατάλληλη στιγμή. Θα «περάσουν κάτι παραπάνω» την ώρα που πρέπει. Γιατί το κράτος παζαρεύει σκληρά και δεν χαρίζει τίποτα χωρίς ανταλλάγματα….

Δημοσιεύτηκε από Συσπείρωση Αναρχικών

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: